Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Ojdå!

Publicerad 2009-08-29 22:32:46 i Allmänt

åh hej igen! Ja nu har det fan varit en hel vecka sen jag skrev något men det ska ta stop froån och med nu!. Jag tänker nu blogga om vad som händer varje dag framöver bara så att ni vet så nu kommer det bli mer att läsa varje dag så jag hoppas att ni som läser detta kommer fortsätta att följa min blogg.

Hursomhelst så har den första skolveckan varit riktigt bra, vår klass har lärt känna varandra bättre men inte jätte bra kanske men det kommer sen! Av alla saker som vi gjorde under veckan så var det defenitivt musiken som var mest underhållande. Fanns fan allting att göra! Man kunde sjunga kareoke, repa in låtar att uppträda med, spela in i en studio (som var riktigt praktisk) man kunde skapa egna drag n' drop låtar och så kunde man såklart öva på olika instrumnet.

Inte lik musik på Domnarvet alls, vilket är väl bra tycker jag för det ger mig mer frihet. Så jag och Simon har gjort en liten plan redan. Först så ska iallafall jag skapa en egen låt typ kanske en instrumental hip-hop låt (det är dock inte första gången jag gör det, har skapat en del hemma vill ni höra så är det bara att säga till). Sedan funderar vi på att spela in typ en enkel låt tillsammans och visa upp den för läraren. Just nu lutar det åt Walk the Line med Johnny Cash och det verkar som att jag ska sjunga! herregud.....aja jag brukar ju säga att Johhny Cash ligger inom mitt röstomfång (Och Shooter Jennings version av sin fars låt I'm a Long Way From Home) Sedan har jag satt upp ett mål att jag ska spela lite gitarr och lära mig ett par ackord kanske.

Imorgon ska jag iallafall åka iväg till Onoff och kolla på en ny mobil. Det blir en kamera mobil så att jag kan ta bra bilder var jag än är. Just nu verkar det som att det blir Sony Ericsson W995 med 8.1 Megapixel Kamera. Men vi får se så hörs vi kanske imorgon då.


W995 

Introdagarna

Publicerad 2009-08-22 21:10:34 i Allmänt

Nu har jag gått tre dagar på Medieprogrammet på Hagagymnasiet och jag tycker det verkar riktigt lovande!

Det som verkar mest lovande är väl att enligt treoerna så kommer det vara hyfsat jobbigt i ettan, men det är mest för att man måste lära sig alla nya saker och det går åt mycket tid åt kärnämneskurserna (sedan blir det enligt treorna bara slappare och slappare för varje år). Media har även en egen musikstudio (gissa var jag kommer vara under mina håltimmar) så nu gäller det bara att hitta folk som man kan spela med och kanske lira in lite musik (visste ni att en av få artister jag kan sjunga hyfsat är Johnny Cash?) Dessutom verkar klassen bra fast den är indelad i två grupper, för där har lärarna verkligen failat stort för vi är två grupper, men ändå bara en klass. Vi i min grupp har lärt sig känna varandra väldigt bra nu och alla är trevliga och roliga. Men vi vet fortfarande inte vilka dom i andra klassen är! Den ända jag känner är Simon och han har jag fan känt sen dagis men annars är det ingen annan. Så jag hoppas att jag kommer lära känna dom också men det kommer jag troligtvis att göra. Så nu snart så är det min första riktiga vecka och efter att ha fått mer förklaringar om schemat så visar det sig att jag inte alls slutar så sent som trodde utan faktiskt hyfsade tider alla dagar
Aja vi hörs senare och om ni undrar om ni kan spela in med mig så är det bara att ringa mig eller slänga iväg ett sms.

Och dagens låt är I Got Stripes med Johnny Cash som är grym för Johnny Cash är Johnny Cash.

Vi hörs snart igen!

Party!

Publicerad 2009-08-22 21:09:56 i Allmänt

Hej mina kära läsare! Det var ett tag sen jag skrev någonting men det tänkte jag väl göra nu iallafall. I fredags så kom grabbarna hit och vi snackade lite och hade riktigt roligt. Och så kom vår lilla klassiker fram, Chili Roulette, lika läskigt som förra gången var det och tro det eller ej, men ingen fick chili biten förrän det kom till dom tre sista bitarna! När det var bara tre bitar kvar var jag tvungen att välja mellan en bit. Jag tog rätt och slapp chilichokladen. Och då stod det mellan Gustav och Linus. Och det var tillsist Linus som fick den mördarstarka biten som fick han att skrika ut för att det var så starkt. Sedan så badade vi bubbelpool och hade riktigt kul tills alla vara tvugna att gå hem.

Sedan på Söndagen så spelade jag tennis med Linus, Kalle och Big Matt i tre timmar, det var fett kul och jag förbättrade min tennisteknik extremt mycket. Och nu har jag även tittat på mitt schema inför gymnasiet och det ser väll inte så där jätte bra ut tycker jag men vi får väl se hur det går.

Imorgon är det ändå Dagen-D så då får vi väl se hur det går.

Vi hörs troligtvis imorgon.Chiliroulette

Chiliroulette är roligt :D

Snart.....

Publicerad 2009-08-12 14:30:47 i Allmänt

Hej igen allaihopa! Det var ett tag sen jag skrev något men nu är jag igång igen  :P. Så mycket har väl inte hänt sedan senaste gången jag skrev någonting. Jag försöker fortfarande lära mig att lika fort med mina fingrar på basen som med ett plektrum. men det går fan inte, mina fingrar ger upp på tok för snabbt iallafall, aja bara att träna. Jag ska in för operation för nageltrång troligtvis fastän han lycka dra upp nageln och vi skulle bara rengöra såret med asolsprit tills infektionen dog ut, men det gjorde den tydligen aldrig så nu ska dom kolla på det igen och troligtvis blir det två sprutor i stortån, suck!

Aja, sen sitter jag här och lyssnar på Metallicas Fight Fire With Fire och lyssnar speciellt på en rad text som säger : Time is like a fuse, short and burning fast. Och det är då det slår mig, jag och flera andra börjar fan gymnasiet om en vecka! :O Det är helt sjukt, på ett bra sätt :P men det jag menar med texten är ju att det stämmer ganska väl; Tiden tickar bara iväg och det gäller att hinna göra så mycket som du kan medans du har chansen. Alla vi kommer ju att ta nån gång så det är lika bra att göra allt du vill göra så fort som möjligt. Men nu kanske jag skrämmer er med mitt jävla filosofi snack så jag ska bara säga att jag är jävligt nervös inför att komma till en helt ny skola, men jag vet iallafall en sak. Jag är inte ensam om det :). Vi hörs snart igen hoppas ni får det bra på era gymnasie val och så hörs vi! CIAO!!!

Torsdag

Publicerad 2009-08-07 20:42:39 i Allmänt

Var med Gustav och Kalle (Dj Stoor AKA Big J) idag. Vi hade roligt, vi lirade lite Halo, fikade och pratade om en massa olika saker tillexmepel att ett par av grabbarna skulle komma hit så skulle vi köra choklad roulette. Choklad Roulette går att köpa på teknikmagasinet och går ut på att det finns tolv bitar choklad, elva vanliga och en med het chili. Man snurrar sedan på en snurra på kartongen och äter den bit choklad som ligger på det specifika numret mellan 1-12 som snurran stannar på. Sedan hoppas man att man inte får den starka jäveln :P

Och sedan hittade vi en bok hemma hos mig 868 "Roliga Historier". Och jag hopass ni kan hjälpa mig att förstå ett skämt i den men först så kollar vi in vilken nivå det är på skämten genom att ta ett annat skämt först.

- Var är hunden du köpte?

- Den setter där!

eller:

- Mamma är jag verkligen en isbjörn?
- Ja självklart, varför frågar du det?
- Jag fryser!

och nu till "The Funniest Joke In The World":

Har ni hört om begravningsentrepenören......................som svepte en öl?

KAN NÅGON SÄGA VAD DET ROLIGA I DET SKÄMTET ÄR!!??

Aja vi hörs väl snart igen antar jag, CIAO!!!!

Hemma Hos Jimmy

Publicerad 2009-08-06 13:31:46 i Allmänt

Hej igen! Igår var jag hemma hos JImmy eftersom han har köpt en gitarr och förstärkare till ett riktigt rånarpris. Han fick en snygg Ibanez kopia som säkerligen kostat 2000-3000 kronor och en Marshall förstärkare med inbyggt reverb, delay, chorus och flanger violket är dom effekter jag föredrar mest när jag spelar bas. Den kostade säkert 3000-4000 kr att köpa själv. Gitarren hade också ett Floyd Rose stall som säkerligen kostade 1000-2000 kr. Sedan fick han även axelband, gitarrställ, hörlurs adapter och plektrum med. Allt detta fick han för 2200kr!!! Jag sa till han att det är ett riktigt super kap! Och efter att ha spelat på Chorus effekten får det mig att vilja köpa en sån pedal eftersom jag alltid velat ha en (det och en Digitech Whammy Octavpedal) Jag spelade på hans gitarr hela kvällen innan jag gick hem klockan ett ungefär. Brorsan Lanade nere i källaren och jag hade sån stor lust att skrämma livet ur han men var för trött för att göra det. Aja vi hörs väl snart igen Ciao!

Trök

Publicerad 2009-08-03 18:20:16 i Allmänt

åhhh har tråkigt idag! Men det är mest mitt eget fel. Jag måste börja hitta på saker. En viktig prioritet är väl att umgås mycket med er som jag kanske inte kommer träffa nu när vi inte kommer att gå på samma skola (ja nu vet alla som inte vetat min ålder förut det) Men jag vill såklart behålla kontakten med så många av er som det går så det är bara att ringa mig om ni vill det :) Det spelar ingen roll vad det är, en fest, hitta på något eller kanske bara prata (jag är en utmärkt lyssnare och "psykolog") Så ring för fan! Om ni inte har mitt nummer så är det bara att lämna en kommentar här med erat nummer så lägger jag till det och skickar ett sms till er så ni får mitt nummer :)

Men såklart många av er kommer jag ju att träffa iallafall eftersom ni bor kvar i Borlänge och jag har känt er nästan hela mitt liv. Andra kommer jag kanske inte träffa lika mycket alls eftersom ni försvinner till alla möjliga olika ställen. Men några av er vill jag hålla kontakten med ändå, för ni är sådana underbara personer :)

Jaja nu har jag tjatat tillräckligt, snart ska jag och mor min ut och övningsköra lite (få se om hon kommer skratta lika mycket som pappa) Aja vi hörs och kom ihåg att länka till era bloggar så jag kan kolla in dom!

Dagens låt är For What It's Worth med Buffalo Springfield som är riktigt grym.


N/S 

Jag och min bror vid Nordsjön och Söderhavet i Kumla (Söderhavet var en sjö som ligger mitt emot Nordsjön)

Övningskört

Publicerad 2009-08-01 19:32:46 i Allmänt

Sitter här med Jimmy och trökar vid datorn och disskuterar om allt möjligt.

Men det är inte det som jag ska skriva om mest utan det är att jag övningskörde bilen för första gången!

Det gick faktiskt riktigt bra och tillsist fick jag grepp om det var fett roligt och inte så svårtsom man tror. Att lära sig grunderna är lättmen sen när jag ska ut i trafiken kommer nog att bli tuffare men det tar jag då.

Så till er alla som ska övningsköra eller kan men inte har börjat än för at ni är rädda, var inte det Det kommer gå skitbra!

Kommer att lägga till en bild på min bal-bil som jag älskade.

En vinröd Ford Mustang som lät underbart.

Och dagen låt är Dopes version av You Spin Me Round fett svängig på något sjukt sätt.
Balbilen 

En av dom skönaste bilarna jag åkt i! Grym Design, Grym Interiör och Grym acceleration och fart!

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela