Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Massmedia

Publicerad 2009-07-30 12:40:22 i Allmänt

Ja jag börjar bli lite lagomt trött på massmedia och deras sätt att förstora upp saker. Jag menar först så skrev dom hur extremt dödlig Svininfluensan var och hur den skulle vara lika dödlig som pesten och digerdöden var på 1500-talet. För det första känns det ganska omöjligt eftersom läkartekniken idag har blivit så mycket bättre än vad den var på den tiden. Fan! Mycket av det vi idag kallar läkarkonst upptäcktes i slutet av 1800-talet och under 1900-talet. Så nej jag tror inte att den är så jävla farlig som folk har börjat tro att den är pga av massmedia och speciellt kvällstidningar som slåss om att sälja flest lösnummer. Men visst är den fortfarande, gamla personer med sämre immunförsvar, gravida och barn löper större risk att få komplikationer efteråt (det är ju mer dom sjukdomarna som dödar snarare än svininfluensa viruset) Men med vaccinationer och ren kämparvilja så kan vi besegra sjukdomen utan större problem :) Men massmedia får det hela ju att verka som Apokalypsen är här! Jag menar, spanska sjukan dödade över 100 miljoner människor på ett år!!!!  Det är mycket mer allvarligt! Men såklart då visste man inte lika mycket om läkarkonsten heller.

Sen läste jag igår att Michael Jacksons läkare hade enligt kvällstidningarna erkänt att han gav Jackson starka narkos medel. Och fan det var väl skönt att han äntligen erkände, jag menar massmedia har fan skrivit mega artiklar och haft Jackson på första sidan nästan hela tiden sen han dog den 25 Juni. Men att det var läkaren som med flit gav Jackson för hög dos för att döda han? Att läkaren ingick i en konspiration som var ute efter Jacksons förmögenhet? Ha! Det var ju något år sedan Jackson var tvungen att sälja det mesta av sakerna omkring Neverland eftersom han hade stora skulder. Sedan så var det ju inte första gången han överdoserat på Narkospreparat! Jag menar han hade ju iallafall gjort det tre gånger innan och tvingats återupplivas så det var väl bara en tidsfråga innan han dog. Men tro inte att jag tyckte det var en tragedi att han bara dog så där. För det är det så fort människor dör en onödig död som lätt kunnas undvikas.

Men skit i det nu iallafall. I övrigt mår jag bra och dagens låt är Paper Wings med Rise Against som är en riktig kick-ass låt!


Basen Min Älskade elbas när den var som ny.

Tauteringar

Publicerad 2009-07-27 17:57:40 i Allmänt

Ok låt mig bara säga en sak direkt. Jag gillar mina föräldrar, men som alla tycker ibland så tycker även jag att mina föräldrar kan vara jobbiga. Jag kan redan här ta upp teorin om att den förälder man är mest lik i beteendet bråkar du mer med än vad du gör med den förälder du inte är lik. Jag tillexempel bråkar mest med min pappa efter som han är väldigt lik hur jag är (fast ingen av oss vill riktigt erkänna det). Däremot så tror jag att jag kommer bli mer lik mamma när jag blir förälder själv nån gång (vilket inte kommer ske förrän jag nått den klassiska rock-åldern 27 år) 


Men hursomhelst så blir jag lite trött på att dom alltid envisas med att jag måste vara arton för att tatuera mig men jag kan ta en peircing om jag vill. Jag har aldrig tyckt om peircingar och kommer aldrig göra det (förutom navelpiercingar på tjejer som jag tycker är riktigt sexigt) men har varit fascinerad av att ha en tatuering med mening väldigt länge. Men såklart får jag inte det med det enkla argumentet att en percing kan växa igen medans en tatuering kostar extremt mycket pengar att ta bort.


Det dom fattar är ju inte att jag tänker bara ha en tatuering för att det ska vara snyggt, nej jag tycker att man ska ha en tatuering för att symbolisera något viktigt som hänt i ditt liv. Tillexempel hedra någon som dött eller lever eller kanske komma ihåg en händelse som påverkat ditt liv. Men sånt förstår inte mina föräldrar utan dom säger nej till det.

Jag vet bara att min första tatuering ska vara en bild på min bror när han var liten. Varför? Jo för att även om jag bråkar mycket med min bror så är han ändå min bror. Vi har våra bra stunder och våra sämre och jag tycker att det skulle vara underbart att hedra han med en tatuering. Sedan har jag en rad andra idéer också som ett stor ryggtatuering och en frihands-tatuering på ena armen (på den andra vet jag inte riktigt vad jag ska ha) men det blir nog en för lång text att skriva ner allt det så ni får snacka med mig istället sen.

Vi hörs och om ni undrar vilken den coolaste tatueraren är så är det helt klart Kat Von D i LA Ink. För hon är en tjej som kommi riktigt lång i en mansdominerad arbetsområde. Med LA Ink så har hon visat hur tjejer klarar av arbetet lika bra som killar. Vilket jag jämt har sagt, tjejer klarar av dom flesta av dom jobb som vi killar jobbar med, men de flest föredrar andra jobb.


Kat 1

Home Sweet Home!

Publicerad 2009-07-27 17:24:16 i Allmänt

Hemma ifrån Kumla äntligen! gjorde en hel del roliga saker där men det kändes ändå fett bra att komma hem.

Vi var och badade i Gustavsvik, Handlade i Vingåkers outlet, spelade tennis och besökte det berömda fängelset.

Jag har även satt rekord på dyraste maträtten jag ätit på en resturang. 108kr för en Weinersnichtzel, dyr men så jävla god!

Men orka skriva om det vill ni veta mer får ni ringa mig! om ni inte har mitt nummer lämna en kommentar och skriv ert nummer där så lägger jag till det och skriver ett sms till er!

Här kommer en bild på mig med Rosa hår igen!


Jag med Rosa hår

Måndag 20/7

Publicerad 2009-07-21 14:28:22 i Allmänt

Idag så började dagen med att läsa tidningen och såg då flera av resultaten ifrån O-Ringen och önskar alla ni som läser detta senare lycka till och bra jobbat!

Sedan så såg jag filmen Walk the Line som handlade om Johnny Cash liv fram tills han gifter sig med June Carter. Riktigt bra film speciellt eftersom alla skådespelarna spelar och sjunger sinsa respektive låtar o instrument. Men efter det så blev jag kvar ett tag i soffan för att sedan sjunga alla dom sista låtarna på Guitar Hero Metallica och därför blir dagens låt Am I Evil? med Diamond Head. Fastän också Get Rythm med Johnny Cash som också är riktigt grym!

Sedan så bakade jag scones som jag och min bror åt. Det blev riktigt gott och jag var mätt och belåten. Vi såg på Dexter på kvällen, ett riktigt bra program som nu börjar på sin tredje säsong. Rekommenderas varmt för sin lite svarta humor och drama.

Sedan lirade jag och brorsan lite Guitar Hero Metallica också innan jag gick o la mig.

Vi hörs inte på ett tag nu för jag kommer att vara i Kumla en vecka (nej inte fängelset utan staden!) så vi hörs senare Ciao!

Söndag 19/7

Publicerad 2009-07-21 13:36:44 i Allmänt

Jävlar vad jag och Thurken spelade!! Vi körde fan i nio timmar med ett uppehåll på 1 timme kanske. Helt okej faktiskt fast vi inte gjorde mycket mer än att springa runt och vara galna. Och ja, kalla mig nörd om ni vill men det är bara sån jag är :D

På Söndagen åkte vi ju som sagt till min morfar och hälsade på han uppe i Rättvik. Där åt jag ytterlår tills jag storknande och sedan en prinsess-tårta :D Och såklart gullade jag med Morfars katt Murre, han må vara ganska tjock men han har extremt len päls. Morfar envisades även med att jag skulle ta med några glasunderlkägg med mig hem, vilket jag gjorde. Sen bad han mig även att ta med en gammal cigarill låda. Jag använder den till att lägga små saker som plektrum och usb-minnen i den.

När jag kom hem så lirade jag Thurken och Matte ännu mer GTA IV men larvade inte bara runt utan lirade lite seriösa matcher med och det gick riktigt bra.

Och såklart så är dagens eller kanske helgens låt Since You've Been Gone med Rainbow som jag har gott omkring och sjungit på hela helgen.


Här kommer en bild på Murre  Murre
Och här kommer en bild från när vi körde GTA IV:


Matchande Bil och Karaktär

Fredag/Lördag 17/7 och 18/7

Publicerad 2009-07-18 16:59:01 i Allmänt

Idag var Jimmy med familj hemma hos oss vi åt god mat lirade GH Metallica och busade med jimmys lillebror Max. Jag frågade Jimmy om han vill hänga med oss ner till Kumla nästa vecka (nej inte fängelset staden!) men han visste inte om han kunde det.

Vaknade sent på Lördag eftersom jag inte kunde sova pga en jävla mygga som bet mig hela natten (så idag kliar det överallt på kroppen) Thurken ringde just och hade fixat Xbox Live så jag ska ner och lira GTA med han så vi hörs på Söndag då jag ska hem till min Morfar i Rättvik och sen bär det av till Kumla nästa vecka. Vi hörs, Ciao!

Torsdag 16/7 09

Publicerad 2009-07-17 18:22:20 i Allmänt

Gjorde inte mycket idag segade mest. Har försökt att klara GTA Vice City med 100% Sedan lirade Wii Sports och tog ett dopp i en iskall bubbel pool. Det var fan inte skönt, höll på att frysa ihjäl. Jag fick även reda på att Thurken rakat av sig ögonbrynen igen.....han verkar tycka om det på nåt konstigt sätt. Sen har jag som vanligt blivit upprörd över att medierna inte kan ge sig med att skriva om allting som handlar om Michael Jackson. Begrav stackaren och låt han vila i frid!
Men det är ju massmedia det. Tjata ut något så mycket det går tills det inte ger några fler läsare, tittare eller lyssnare.

Onsdag 14/7 09

Publicerad 2009-07-16 13:06:17 i Allmänt

Idag var jag och tränade i Mellsta. Det gick bra men jag kände mig inte riktigt helt pigg så jag körde 2,5 km så fort jag kunde och åkte sen hem och svettades mer genom att spela trummor på Guitar Hero: Metallica.

För även om Lars Ulrich trummspel är jävligt ensidigt så passar perfekt in i ett Guitar Hero spel. Jag körde de flesta av deras snabbaste låtar som Dyers Eve, Battery, Fight Fire With Fire och såklart Whiplash.

Dagens låt blir dock ingen av dessa utan det blir Mercyful Fates nyinspelning av deras låt Evil som är med i GH: Metallica. Älskar King Diamond och hans sätt att sjunga och måste säga att nyinspelningen är mycket bättre än orginalet.

Sen satte jag mig och kollade på TV vilket idag gick i komedins tecken. Det finns ett flertal serier jag kan rekommendera däribland dessa:

Våra Värsta År
Vänner
Scrubs
2 ½ män
How I Met Your Mother

Dessa är alla roliga serier som jag rekommenderar varmt.

Tisdag 13/7 09

Publicerad 2009-07-16 12:57:06 i Allmänt

Idag var jag med Jimmy och Samuel. Först lyssnade vi på musik och satt och disskuterarade allt mellan himmel och jord. Sedan så stack Jimmy och Samuel och käkade medans jag käkade hemma hos mig. Grillade Hamburgare, smaskens!

Sedan så kom dom tillbaka och då hade dom träffat Gizzy också och så körde vi alla fyra Guitar Hero: Metallica så dagens låt blir Master of Puppets eftersom det är en av dom bästa thrash-metal låtarna som gjorts.

Imorgon blir det att träna genom att springa i Mellsta. Var ett tag sen jag sprang så jag ska nog ta det lungt.

Vi hörs imorgon!

Måndag 12/7-09

Publicerad 2009-07-13 19:29:26 i Allmänt

Idag har det varit slappt men imorgon ska jag iallafall träffa Jimmy igen, det var ett tag sen och vi får se vad vi hittar på. I övrigt så har jag fått The Police noja så dagens låt blir Message in a Bottle som jag tränat gitarr slingan på hela dagen (dessutom innehåller låten en riktigt grym basslinga, simpel men cool)

Sedan såg jag också videon för Every Breath You Take och då slog det mig, är inte Sting jävligt lik Hayden Christensen när han är Anakin Skywalker i Star Wars? Ta bara en titt:

Först Sting:


Sting EBYTOch sedan Hayden:Hayden SW


Är det bara jag eller finns det en likhet?

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2009-07-12 16:50:12 i Allmänt

Här kommer jag att skriva dagligen (eller så ofta som jag kan) om mina intressen, saker som jag vill disskutera just nu och saker som jag gör dagligen. Dessutom kommer jag att lägga upp dagens eller veckans låt där jag tipsar er om låtar jag tycker om. 


Mig ifrån Peace and Love

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela