Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Datorn trasig!

Publicerad 2009-10-25 14:30:07 i Allmänt

Om ni undrar varför jag inte kommer att kunna blogga på ett tag är det för att datorn är inne på reparation för tillfället. Nu skriver jag ifrån min brors dator men den kommer jag troligtvis inte få låna så mycket mer så det är bara att hålla ut ett tag till tills jag fått tillbaka datorn. Jag hoppas att det inte är något fel på den som gör det hela ännu mer jobbigt. Aja vi hörs senare för nu vill min bror ha tillbaka datorn hejdå!

Lördag

Publicerad 2009-10-17 16:33:00 i Allmänt

Tja allihopa! Jag har inte skrivit någonting på sista tiden och allvarligt så har jag bara inte haft tid. Det har kommit mycket skolarbete ivägen och jag har känt mig otroligt seg i flera dagar nu men det tro jag är över nu iallafall :)

Jag har nästan läst klart boken Dracula och jävlar vilken läskig och bra bok det är! Även om boken kanske kan bli lite jobbigt konstig då den berättas genom dagboks perspektiv men det påverkar inte att boken är riktigt jävla bra. Jag kunde fan inte läsa dom första kapitlerna på kvällen för jag tyckte det var så äkcligt. Det hjälper inte heller att vampyrer jagar på natten. Har faktiskt fastnat för den gamla tron på olika sorters övernaturliga varelser som vampyrer och varulvar. Det är fascinerande hur folk har kommi på hela jävla historier om onster och folk som kunde väcka döda till liv.

aja hursomhelst så ska jag ringa Matte och Linus och kolla om dom vill göra något idag. KAnske lite skräck kväll eller något men jag är ju så jävla lättskrämd istället :P

aja jag lägger upp en bild på mig som vi tog i medias fotostudio. Det är perfekt att ha den tillgänglig om man ska ta nya bandfoton.

Vi hörs senare! hejdå!

Och dagens låt är Klaymen's Theme av Terry S. Taylor till spelet The neverhood som jag kört ett bra tag nu och är ett sjukt roligt pusselspel.

Studio Foto

SHIT!

Publicerad 2009-10-13 11:46:01 i Allmänt

Mina jeans är trasiga :( ja det blir väl dags att fixa ett par nya...Hoppas jag kan få tag i ett par wax jeans då! :D bästa jeansen som finns! Så jävla bekväma. aja har lektion så vi hörs senare tror jag hejdå!

Måndag och forfarande inte helt återställd...

Publicerad 2009-10-12 20:56:55 i Allmänt

Hej ja som ni kanske undrar har jag faktiskt inte skrivit något om hur hagafesten gick. Och faktiskt det var jävligt kul! Gick på förfest hemma hos Frida (tack så mycket för att jag fick vara där fast allt folk!) Alla där tyckte om mitt hår som var illgrönt faktiskt! :P Sedan efter det så bar det av till Flamingo nere på stan där jag träffade ett flertal till av mina kära vänner.

Dansade faktiskt hela natten och det var riktigt trevligt. Fick höra att det var någon som spytt ner Cocc Thais fönster (gissar på Anden :P sorry men jag tror det var du!)

Sedan kom jag hem, duschade ur färgen och gick sedan till sängs. Var helt jävla slut men det fick vara så :P

Tog hela helgen att återställa dygnsrytmen men det var det defitivt värt med tanke på hur mycket ja dansade. Jag tror också jag dansade på strippstången också men är inte helt säker :P aja vi hörs och jag ska lägga upp en bild på mig när jag är grön i håret senare så att ni alla får se (tveksamt om det är nån som läser detta dock eftersom ingen kommenerar någon gång) 

Dagens låt är Cocaine Blues med Johnny Cash 

Hagafesten!

Publicerad 2009-10-08 18:26:33 i Allmänt

Yes ikväll är det och allting är redo! Ska bara färga håret illgrönt nu och sedan kludda klart det sista på tröjan! Vi hörs nog imorgon :D ciao!

Hagafesten!

Publicerad 2009-10-05 19:01:12 i Allmänt

Ok nu är min tröja köpt (jag har inte sagt det men det är ju punk/rock tema på hagefesten och jag ska gå) men jag är i lite brist på ideér vad det ska stå på den så ni som läser det här kan väl kommentera och säga vad ni tycker jag ska skriva på den. Jag har en stor arbetsyta på hela tröjan så jag kan skriva fett mycket men just nu kommer jag bara på typ att skriva Fuck Off, Fuck You, Fuck Society eller Prisoner of Society,666, London Calling, Search and Destroy och ett anarkist a så andra tips uppskattas! Gärna olika punkgrejer och sånt. 

Fördomar

Publicerad 2009-10-04 11:15:09 i Allmänt

tänk vad folk kan ha fördomar om olika religioner och sånt. Jag menar vi tar exemplet Satanismen. Det finns olika sorters typer av Satanism, den ena kallad LaVey satanismen syrkar inte satan som en gud utan som liknar männsikans naturliga beteende utan att existera på riktigt. Kyrkan uppmanar inte till våld och man får ha vilken sexuell läggning som helst (vilket man inte kan ha i ett kristet samhälle eftersom man på många ställen inte kan gifta sig som homosexuell och om du kan det så får du sällan vigas i själva kyrkan eftersom det anses inte vara rätt sak med gud eller nåt) sedan så uppmuntras man att behandla varann med respekt och inte se det så att kvinnor står under männen, det är även straffbart att göra något som kan drabba småbarn. Visst finns det spår av anarkism och galenskap som magi av olika slag men det är inte det jag vill komma till. Det är det att vi dömer alltid hunden efter håren och inte ser bortom det. Bara för att det kallas satanism så dyrkar man satan (det finns dom som dyrkar satan som en levande gud också).

Samma sak med att är man punkare är man en laglös vettvilling som tror på total anarkism och vill bara jävlas med alla. Det jag tror det är mer är att det helt enkelt är en protest mot vuxna och ett sätt att se att man inte är ensam med vad man lyssnar på för musik och gillar för någonting, man kan acsossiera sig med andra personer.
Och här kommer fördomar in igen. I Rockmusiken används ju pentagram och djävulsteckent med handen mycket och då anklagar folk en för att vara satanist. Att vissa musikstilar som Death Metal och Black Metal har anti-krist teman och satan teman eller våldsamma teman är mest för att musiken är aggresiv och texterna måste matcha sättet sångarna sjunger på. Och det måste matcha ljudet på musiken (även om blast beatsen på trummorna är så jävla uttjatade), det är därför många av Death Metal och Black Metal banden har sådana texter och scenklädslar och annan skit som de har. Sen att den norska black metal scenen är väldigt sjuk och våldsam på annat sätt är en annan sak.

Sedan att hårdrocken har läder och nitar då anses man vara tuff. Det lite roliga som många av oss inte tänker på var ju att det var till stor del Judas Priest som kom på det här modet. Sångaren Rob halford var som många vet homosexuell och besökte många olika gay-shoppar där man sålde olika läder saker till S&M lekar och annat. Så det var så här lädret och nitarna kom att användas inom rockmusiken. Hur skinnbyxorna dök upp är jag mer osäker på, man brukar säga att det var Saxon som började med det men det kan ju disskuteras.

Själv så kan jag säga det att jag varken är satanism eller någon liknande religion. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om religion egentligen. Jag är själv väldigt fördoms fri och låter folk stå för sina åsikter även om jag kanske inte tycker dom är dom rätta åsikterna. Jag är däremot sedan länge helt emot Nazism och kan inte vara fördoms fri mot sådana personer. Men jag låter dom ändå få tycka som dom vill. Det är ingen idé att bråka med dom på det sättet för våld föder bara mer våld och som Ghandi sa "An Eye For An Eye Makes The Whole World Blind". Jag har ingen plan på att släppa disskussions frågan om religion så den kommer jag att skriva om nån annan gång tror jag. Tills vidare så hörs vi!

Unknown by Peter Johansson

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela