Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Regn...

Publicerad 2010-07-29 22:08:17 i Allmänt

Den som klagar på lite regn när den sitter inne har aldrig behövt cykla till jobbet klockan 7.40 på morgonen genom en regnskur som kan liknas vid syndafloden själv, för att sedan jobba från 8.00-16.00 i blöta kläder som torkar väldigt långsamt. Så om ni gnäller över regnet när ni sitter inomhus i värmen; Håll Käften!

American Oskar

Publicerad 2010-07-24 15:56:31 i Allmänt

Har nu jobbat en vecka till och det går fint faktiskt. Det går mycket fortare än vad det gjorde de första veckan. Igår för övrigt hängde jag med Linnea och Elin ner till Vattenparken (alltså mitt emot högskolan) för att säga hejdå till Oskar som nu flyttar till USA ett år (om du läser detta så hoppas du får det trevligt där!) men det hände inte så mycket där så vi drog till McDonalds och käkade något och drog sedan hem.

Dessutom så tror jag att jag blivit sjuk men det ska inte stoppa mig från att jobba. Det är nog bara en liten förkylning så jag överlever nog.

Har inget mer att säga förrutom att den där 10 saker ni inte visste om mig listan är på väg men det är svårt att komma på saker till den.

Vi hörs nästa helg efter ännu en veckas jobb.

Jobb Jobb Jobb

Publicerad 2010-07-14 21:48:14 i Allmänt

Har börjat jobba och orkar därför inte blogga just nu men det kommer nog ett inlägg under helgen kanske. Har uppdaterat med nya spotify listor så ni kan få en speciell kategori av den musik jag gillar (men min mega lista kommer att finnas kvar för den som vill ha en ultimat blandning) så här är alla listornas länkar.

Metal (För den tuffe, innehåller allt från heavy metal till death metal)

Rock (Gammal som ny och innehåller allt som slutar på benämningen rock)

Jazz/Blues/Country (För den som vill höra något lite annorlunda, och Johnny Cash förstås)

Pop/New Wave/Ska/Reggae (Allt som är lite gladare och lugnare och kanske någon reggae låt och The Police)

Punk/Hardcore (För den samhällsprotesterande tonåringen, innehåller mycket hardcore punk och lite gammaldags punk blandat med lite nyare punk också)

Hip-Hop/Funk/Svenskt/Övrigt (Salig blandning av låtar som det bara finns för få av för att göra egna listor av)

Och min Vanliga playlist (Den ultimata party playlisten enligt mig)

Skador under P&L

Publicerad 2010-07-07 23:59:13 i Allmänt

Skador är lätt att dra på sig. Speciellt under en festival så här är min lista över skador:

1. En stor svullnad på smalbenet efter att blivit sparkad där.

2. Smäll i tinningen under Adept som gav mig huvudvärk resten av dagen.

3. Mina tår värkte av att blivit klivna på under 3 dagar av konserter.

4. Min röst var och är fortfarande helt förstörd och jag lät de första dagarna som en usel imitation av Al Pacino.

5. Whiplash skada med eftersom jag headbangade som en galning.

6. En spräckt nagel från Billy Talent när jag fångade vattenflaskan.

7. Krossad mot stängslet under konserter där jag stod långt fram.

8. Krossad mot andra personer under konserter.

9. Mindre skador på huvudet efter olika konserter.

10. Träningsverk i hela kroppen. Kändes som att någon lagt ett betongblock på mig när jag skulle ta mig upp ur sängen.

11. Vader som det gjorde ont i efter varje steg jag tog på grund av allt hoppande framme vid scenen.

12. Mindre infektion i halsen, troligtvis efter att jag nästa skrikit ut mina lungor.

13. Svett som i kombination med hårspray och färg sved ganska härligt i ögonen under en längre tid.

14. Allergi (kanske inte själva festivalens fel men den började då)

15. En mindre förkylning.

16. Vätskebrist som gav mig en ärlig huvudvärk då och då.


Annars var festivalen suverän och jag hoppas att det blir en lika bra festival nästa år igen.

Dagens låt är Up Around the Bend med CCR

Lördagen

Publicerad 2010-07-07 23:36:31 i Allmänt

Sick of It All: Ett ord, HARDCORE! Sick of It All är ett av världens största Hardcore band (en kombination av punk, thrash metal och lite rock) De öppnar starkt och låtar som Step Down och Machete är helt hjävla fantastiska. Lou Koller ursäktar sin röst men jag tycker han låter bättre än någonsin och brorsan Pete springer runt som en dåre på scenen och hoppar och är som punkens egna Angus Young. De har ett enomt driv och det blir wall of death och slam dancing. Det känns som att de bara står på scen i 10 minuter innan de slutar spela. Minus på att det inte kastas ut några trummpinnar under konserten. Men annars helt otroligt med härligt mellansnack och energi utan dess like. (Dessutom har jag börjat fundera på om Sick of It All tillhör Straight Edge banden för folk längst fram blir ombedda att inte röka under konserten) Helt klart något jag skulle vilja se igen.

10/10


Adept: Sjukt! Adept är grymma live och det vet jag sen tidigare och de är riktigt grymma att få igång publiken. Dock så tvingas jag gå efter tre låtar eftersom det blir ett sådant tryck i liljekvista parken så att det blir farligt. Men av det jag hörde och såg var det riktigt grymt.

7/10 Eftersom jag inte var där tillräckligt längeJohn Fogerty: Om man ska jämföra John Fogerty med en skådespelare så måste det blir Clint Eastwood, de är stentuffa och har en meritlista som pratar för sig själva. Fogerty är en levande legend som skrivit låtar som Proud Mary, Up Around the Bend, Bad Moon Rising och Have You Ever Seen The Rain. Han öppnar starkt och det blir bara bättre ju längre han håller på. Hans kompband är ett riktigt stadigt sådant, även om det känns som att det hade räckt med en till gitarrist eftersom  det ändå är lågt ljud på deras gitarrer och plus att organisten (som påminner om Don Airey i Deep Purple) spelar gitarr då med och att ena killen som spelar akustisk gitarr ibland byter till elektrisk eller spelar fiol eller bongo trummor (riktigt talangfull kille måste jag säga) men annars är Fogerty riktigt bra. Han saknar dock publikkontakt men det är förståeligt eftersom han fan hållit på i ca 40 år så kanske man helt enkelt inte orkar. Hans cover av Oh Pretty Woman är grymt men såklart inte lika bra som Roy Orbinson men helt ok. Han är bra och han tar med alla klassiker...utom Up Around the Bend som är den bästa låten han gjort enligt mig. Så han får tyvärr inte full pott men det var en riktigt grym spelning.

9/10

Fredagen!

Publicerad 2010-07-03 14:54:57 i Allmänt

Robert Belfour: Ett ord. Hypnotisk. Robert Belfour är en legend på sätt och vis, han är en av de få stora gamla bluesgubbar som fortfarande lever och frodas. Han sitter och snackar riktigt skönt mellansnack och han är jävligt rolig när han drar historier om sitt liv. Dessutom så sitter han då bara där och häver ur sig helt sjuka grejer på gitarr. Han förklarar att det är en ny gitarr så han måste stämma den då och då eftersom den lätt hoppar ur sin stämning. Han låtar är bra och de känns som riktigt härliga gamla blues låtar som gör mig riktigt nöjd även fast hans spelnin är lite kort för det verkar som han blir förvånad när han inte har någon tid kvar att spela. Dessutom så tror jag att detta var hans första Sverige besök och han njöt verkligen av det, dessutom var det en riktigt stor publik som samlats på Athena för att se han. Vem bryr sig om man kunde låtarna och sjunga med? När det är så här så ska man stå still och bara lyssna.

10/10


As I Lay Dying:
Nja, Metalcore har aldrig varit någon favorit men As I Lay Dying är faktiskt bra. De har scennärvaro, bra ljud (med en baskagge som känns in i benmärgen) men jag hinner inte hörra mer än ett par låtar innan det är dags att gå till Billy Talent. men det jag hörde var bra.

7/10


Billy Talent:
Jag tror att jag inte orkar skriva hur grymt Billy Talent var. Ord är överflödiga och de kan beskrivas som ett av de bästa kanadensiska banden. Jag tvivlar lite på de först även om deras låtar är fantastiskt bra så saknas mellansnack och den "riktiga energin" men helt plötsligt så vänder absolut allt och det blir an av de bästa spelningarna under festivalen. Dessutom fångar jag Benjamin Kowalewicz vattenflaska och dricker upp vattnet. Så jag är fan mer än nöjd.

10/10


The Hives: Enligt backdroppen heter de The Hiv, vet inte om bandet är medvetna om det. Jag gillar The Hives musik och de har ett riktigt sväng i sina låtar Pelle Almkvist är en riktigt duktig sångare med mycket karisma. Han håller upp allting och har äntligen släppt snacket med att The Hives i princip uppfann hjulet. Det är numera snack med publiken han för och han gör det bra. Resten av bandet är som vanligt bra och Chris Dangerous är en mänsklig metronom enligt Almkvist, jag föredrar att säga att han är en stadig trummis. Hur man än säger så är de riktigt grymma och jag står kvar och njuter. Tyvärr så blir jag så djävulskt hungrig så jag sticker och äter när The Hives ska föreställa att de slutat spela. Men sanningen är att de har en halvtimme kvar att spela och bara vill få det att verka som ett encore, vilket faktiskt är ett taktiskt drag för det verkar som de flesta artister har gett allt de kan och sedan struntat i ett encore. Men jag går ändå för jag är nöjde med de låtar jag hört.

8/10

Onsdag/Torsdag

Publicerad 2010-07-02 13:41:23 i Allmänt

Här kommer en recension av de banden jag såg på P&L under Onsdagen och Torsdagen.

Tomas DiLeva: Har aldrig trott att han varit något att lyssna på men han imponerar faktiskt otroligt mycket. Hade tänkt mig att det skulle vara Vem ska jag tro på och sen bara en massa skit. Men så var det inte utan han leverar en hel del sköna egna låtar med en härlig syntmatta. Att han dessutom slänger in covers som Man in the mirror och Personal Jesus är ju bara ett riktigt stort plus. Dock imponeras jag inte så mycket av hans mellan snack, men det är inget som stör mig så mycket faktiskt.

8/10


Torsdag


NOFX: Denna "trallvänliga hardcorepunk" är inte så dålig faktiskt. Det blir en hel del olika låtar med drag medan det ibland känns lite ostrukturerat bland låtarna. Grabbarna i NOFX saknar dock inte humor så deras mellansnack blir flera gånger humoristiskt, bland annat när sångaren/basisten Fat Mike ser att det är en liten unge i publiken och börjar lära han en hel del sjuka olika slang uttryck på Engelska varefter han förklarar för pappan att man inte tar med sina ungar till en NOFX konsert. De är inte barnvänliga. Men i övrigt är deras ljud bra också fast än Eldorado scenen är känd för att man måste stå i mitten av den för att få riktigt bra ljud.

7/10


Alice In Chains: Som jag har väntat på dessa legendarer. De tillsammans med Nirvana, Soundgarden och Pearl Jam startade ju förfan grunge rörelsen! (även om det kändes som att det var Nirvana och Alice In Chains som definerade ljudet mest, Pearl Jam och Soundgarden lät lite mer arena rock aktiga) De börjar starkt och det blir bara bättre ju längre de håller på. Jag sjunger nästan lungorna ur mig tillsammans med låtar som Man In the Box, Would, Them Bones, No Excuses och Check My Brain. Bandet är stabilt med Sean Kinney bakom trummorna och Mike Inez tunga basslingor. Jerry Cantrell gör som vanligt ett grymt gitarrarbete med härliga melodier och hans sång låter nästan lika bra som på de gamla live videos man tittat på. Och nu sångaren William DuVall som ersatt Layne Staley och jag måste bara säga det. Han gör ett fantastiskt bra jobb! Han är kanske inte direkt jättelik Staleys röst men hans röst passar ändå så perfekt in. Ljudet på sången krånglar lite och DuVall får ta i som satan men publiken hjälper han. Duvall är inte direkt blyg och har tillochemd tränat in en del svenska för sitt besök här. Cantrell är mer tystlåten i sitt mellansnack och säger oftast bara vad låten heter, men det gör han cool på sitt sätt. Överlag är det en helt fantastiskt spelning och jag hoppas på ett återbesök i Sverige så snart som möjligt.

10/10


Them Crooked Vultures:
Kan det bli en större supergroup än så här? Nej jag tror fan inte det. John Paul Jones, Dave Grohl och Josh Homme ger verkligen allt de har och de är riktigt bra. Dock så har jag om jag ska säga det aldrig varit ett jättefan av Homme's sång. Det är inte det att han är dålig, jag tycker bara att den passar bättre till Queens of the Stoneage och inte i det här bandet. Här skulle de haft någon med en riktigt bluesig stämma som kunde sjunga med dem. Homme är dock fantastisk på att spela gitarr och det blir en underhållande stund med grabbarna med lite improvisation och mycket härliga låtar. Grohl visar att han fortfarande är en riktig jävel på att lira trummor och John Paul Jones är fortfarande en av de mest underskattade basisterna i världshistorien. Överlag är det bra även om jag tycker ljudet krånglar lite för dem.

8/10
Meshuggah:
Ska jag vara helt ärlig? Jag var inte direkt peppad att se Meshuggah (mest för att jag visste att jag kunde ha sett Mastodon om Bill Kelliher inte fått pankrit eller vad det heter) men när väl Mesuggah börjar spela och efter tre eller fyra moshpits senare så kan jag ju säga att det var helt jävla underbart. Energin på Meshuggah är helt fantastisk och bandets musik är grym (fast jag inte lyssnat på dem tidigare) de kallar sig för proggressiv death metal och det stämmer ganska bra det. Det är inte överdrivet snabbt som vanlig death metal men nog innehåller det elemnten som tunga gitarr riff och halv distad bas, men nästan inga blast beats alls, detta ska man tacka Thomas Haake för. En av Sveriges grymmaste death metal trummisar. Dessutom märker man även att det är proggressivt eftersom det blir några taktbyten och lite synkoper här och var. Ljudet är bra och jämnt (vilket kan vara svårt att få till med Death Metal) men det saknas kontakt med publiken och dett känns som att Meshuggah vet att de är ett sista minuten inhyrt band, men det är väl så att de har inte så mycket att säga till oss iallafall. Men självklar är det en riktigt bra spelning de gör och de lämnar mig riktigt nöjd med kvällen som varit

8/10

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela