Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Commando!

Publicerad 2010-10-15 17:32:58 i Allmänt

Såg filmen Commando med Arnold igår. Har fått höra rykten om att den ska vara riktigt dålig men den var helt ok faktiskt och inte så super b som många säger att den är, en helt ok action rulle vill säga. Kanske inte i klass med riktiga "klassiska" action rullar som tillexempel Die Hard eller Dirty Harry, men fortfarande riktigt bra (inget spöar Die Hard).

Annars sker inte mycket, har jobbat vidare på min 3d modell på tension och det går faktiskt ganska ok. Har dock två veckor till att putsa på resultatet (de som går där klarar nog det på typ 2 dagar tror jag...)

Ska även se den kulförklarade Total Recall med Arnold och se Predator igen (måste ladda inför att se Predators filmen som nu nyligen, har dock fått en del dålig kritik men man kan inte jämföra någon av dem med orginalet som var awsome). Varför dessa filmer ska ses är för att jag faktiskt inte tycker att Arnold är den B-Skådis han jämnt målats ut som. Visst har en bara ett par ansiktsuttryck och har en härlig brytning men vadå, Sam Worthington kunde spela huvudrollen i Avatar med bara ett par ansiktuttryck. Han har en rolig dialekt, visst men har ingen annan det då? Jag menar alla har ju en brytning, Stallone har sin övermacho brytning, Pacino har sin New York italienare accent och klassiska britiska skådespelare som Terrence Stamp och Sir Ian McKellen har båda dialekt, eller de talar egentligen "riksengelska" någon fin variant man lär sig i skolan men aldrig hör annars (Kolla in filmen Snatch om ni vill höra "riktig" engelska) Allan Rickman har också en speciell tonart när han snackar, man kan höra det konsekvent genom alla filmer han har varit med i, likaså bryter Sean Connery med skotsk brytning.

Så jag tycker vi inte ska döma någon utifrån hur de pratar eller låter utan hur de är som skådespelare. Och om jag då måste bestämma så är nog Arnold en halvdålig A-Films skådespelare. Många undrar varför han har SÅÅÅÅÅÅ MÅNGA ganska kassa citat så är det nog mer manusförfattaren som bör få sig en riktig känga, jag menar Arnold väljer ju inte själv vad han ska säga. Så allt som sägs hänger på manusförfattaren och vad han vill att skådespelarna ska säga, precis som att Foley artister och ljuddesigners ska få ljudet att funka bra (ska ta upp mer om Foley i ett senare inlägg) Sedan kan man ju som skådis improvisera men det är inte alltid det funkar.

Men nu har jag snackat nog och det är fan fredag! Vart är festen kan man undra ;)

Vi hörs nog senare nu i helgen om ni har tur. Ska i alla fall träffa Linus igen och det kommer nog bli trevligt antar jag.

Arnold

I eat Green Berets for breakfast. And right now, I'm very hungry!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela