Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Rättvik up next!

Publicerad 2011-01-26 20:27:11 i Allmänt

Bara en vecka kvartills man åker till Rättvik och spelar in lite med bandet. Det kommer bli intressant som fan och jag hoppas att det kommer gå bra. I övrigt så kommer Fredagen gå ut på första krogbesöket och sedan även fira Jennifer som fyllt 18 tror jag, men annars kommer helgen att gå ut på att läsa teori, spela trummor och kanske köra lite bil.

Dessutom kan det bli intressant att ta sig till Rättvik eftersom det är tåg man ska åka med...annars blir det nog buss. Och det kan ju bli intressant...

3 timmar and ticking...

Publicerad 2011-01-20 21:27:19 i Allmänt

ca 3 timmar tills jag lämnar livet som liten snorvalp/slyngel och blir vuxen vilket innebär att jag får rösta, supa mig full lagligt och köpa tobak, skaffa körkort, flytta till eget boende och köpa lätt/folköl samt säkerligen en massa andra saker jag inte kommer på nu. Så tack barn-mig du har varit rolig men nu är det dags att bli en man!'

Dagens låt

Ciao!

Religion

Publicerad 2011-01-19 18:26:06 i Allmänt

det var ett jävla tjat om mot och för ett bygge av en moské i Borlänge! Kan faktiskt inte bry mig mindre. Har vi inte friheten att utöva vilken religion som vi vill? Det hade inte varit något fel om Scientologerna eller Satanisterna hade byggt tempel här absolut inte nej...vi har religionsfrihet i Sverige, därför tycker jag alla ska behandlas lika och få utöva den religion de vill. Det är min åsikt.Vill folk dyrka de Babyloniska gudarna får de väl också göra det om de vill det. jag bryr mig inte direkt.

Party!!!

Publicerad 2011-01-15 18:37:13 i Allmänt

Fest ikväll på okänd ort, har klätt ut mig i min klatchiga Miami Vice liknande klädsel och är redo att bege mig ut på vägarna!

PANIK!!!

Publicerad 2011-01-10 01:19:24 i Allmänt

Skolan börjar om två dagar och det är inte det värsta! Nej det är den ålderskris jag upplever, jag fyller fan 18 snart! Man inser helt plötsligt en massa saker när man når denna ålder; Man är inte odödlig, man blir inte yngre, man ska helt plötsligt jobba efter gymnasiet, man får panik att livet inte är så länge som man tror (det gör jag i alla fall). Det är en annan sakjag tänkt på en längre tid, vad associerar jag mig med för religion/religösåskådning?

Personligen hör jag väl inte till någon speciell religion. Jag tror väl att mycket i vår värld inte bara kan vara "tur" eller "ödet" eller för den delen "slumpen" men mer då? Jag kan väl till största del ses som en agnostiker, jag anser att man kan varken motbevisa eller bevisa existensen av en Gud eller övernaturligt väsen. Däremot är jag mer troende på andra eller annat övernaturligt, ett liv efter detta kanske man kan säga, för ibland när besöker vissa speciella ställen kan man "känna" typ vem som bodde här och hur den var, alltså typ att om en elak person bodde i huset innan kan man "känna" det genom att man blir nertyngd, jag vet inte hur jag ska förklara det med skrivna ord. Men jag har själv upplevt detta och på samma sätt kan jag flera gånger känna att någon iaktar mig när jag sitter vid datorn fast det inte är någon annan hemma.

Så därför känns det som att det finns ett liv efter detta. Sen finns det också de som säger att när de varit nära att dö klivit ur sin egen kropp och sett sig själva. Visst kan man säga att det är hjärnan som spelar en ett spratt men just att de kan se saker i rummet som de omöjligt kunnat se eftersom de var sövda är det som får mig att fundera lite, eller mer eller mindre övertygar mig att det finns någonting efter denna tid på jorden.

Dessutom för att inte verka konstig så kan jag ju säga att människans sätt att känna när man är iaktagen skulle kunna vara lite som ett sjätte sinne. Och vad befarar Jesus så tror jag han kom och lärde oss hur man ska vara för att vara en god människa som hjälper de i nöd. Sen om det egentligen finns en enda sann religion så borde inte det typ vara de gamla Egyptens gudar eller Babyloniska gudar? Jag menar det som är äldst borde ju vara det som stämmer mest. Eller?

Aja nu har jag filosoferat nog, men jag kommer nu att uppta mitt bloggande lite mer eftersom skolan börjar snart igen.

Läskigt!

Publicerad 2011-01-05 16:04:24 i Allmänt

Här är en del spel som lätt skapar panik och rädsla som jag kan rekommendera till er:

Aliens vs Predator 2 (PC) och Aliens versus Predator (Xbox 360/PS3/PC) (2010): Pipet...det där jävla pipet på rörelse detektorn som varnar en om att Aliens är på väg. Aliens vs Predator kanske inte var någon vidare film, men som spel skrämmer det verkligen skiten ur dig. Trånga korridorer, mörker och en massa blodtröstiga Aliens som vill äta upp en...Och pipet som sedan intensifieras så fort fienden närmar sig gör såklart inte saken bättre. Speciellt inte på det tuffare svårighetsgraderna där man dör av bara några slag och då ammunitionen börjar ta slut. Då sitter man verkligen på helspänn.

Left 4 Dead 2 (PC/Xbox 360): Själva läskighets känslan kanske inte infinner sig (förutom när en witch oväntat dyker upp utan att man sett henne) men paniken när man kör på de tuffare svårighetsgraderna och en tank eller en hord av zombies attackerar är svår att finna någon annanstans. Speciellt när ammunitionen är obefintlig och du tvingas till att använda pistolerna eller ett slagvapen mot en tank...

The Thing (Pc/Xbox/PS2): John Carpenters film var redan såhär lagomt läskig, med smarta drag av paranoia och panik mot en varelse som tog formen av de människor den dödade. Detta leder såklart till att mycket av spelet går ut på samma sak, många av de som man har med i sitt team kan helt plötsligt visa sig inte vara människa längre utan en "Thing" Detta gör att man hela tiden måste hålla koll på om ens polare verkligen fortfarande är ens polare eller inte. Skräckmomenten och monstren man möter är så där lagomt mysiga och tystnaden,den ohärdliga tystnaden och bara ens egna fotsteg som hörs gör det hela lika skrämmande som filmen var ungefär.

Alien Resurrection (Playstation): Visst var det väl ingen super grafik jämfört med andra Playstation spel, och visst var det väl nästan på tok för svårt att spela. Men det gjorde det inte mindre läskigt att som liten snorvalp på kanske 10-11 år att försöka överleva UTAN någon rörelse detektor mot en massa blodtörstiga Aliens. Dessutom att facehuggers hoppade upp och satte sig på skärmen med ett riktigt härligt ljud gjorde det inte bättre. Miljöerna var klassiska trånga korridorer med en massa döda kroppar liggandes i vart och vartannat hörn. Rädslan att bara ta ett eller två steg framåt gjorde att man tillslut inte vågade spela något mer.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth: Vi kan börja med att säga att spelaren saknar HUD, alltså så kan man inte se hur mycket skadad man är eller hur mycket ammo man har kvar i vapnet. Dessutom så är huvudpersonen synsk och helt plötsligt kan man se saker ur någon eller annans ögon. Spelet baserar sig på H. P. Lovecrafts böcker och innehåller många referenser till dem, bland annat risken att förlora sitt förstånd, därför gäller det att inte stirra för mycket på tillexempel döda kroppar och saker som inte kommer från denna jord. Ju längre spelet håller på desto mer uppenbart blir det att man måste offra mycket av sitt förstånd för att ta sig vidare. Detta visualiseras is spelet genom hallucinationer, suddig skärm och en figur som pratar med sig själv på ett väldigt paranoit sätt. Flykten från hotellet under ena banan är en exakt kopia på en av Lovecrafts figurer som flyr genom samma hotell i boken Skuggan Över Innsmouth. Paniken när de galna stadsborna försöker att döda en om man inte stänger dörrar och blockerar igen dörrarna gör att paniken är uppenbar. Att man inte kan springa gör inte saken direkt bättre heller. Flykten undan en Shoggoth under spelet senare del skapar också en hel del panik och därför förblir Call of Cthulhu ett av de läskigaste spel jag någonsin kört. Men det positiva med det var att jag numera är ett dedikerat Lovecraft fan och är otroligt hypad inför inspelningen av hans bok "At the Mountains of Madness" till film, och det är Guillermo del Toro som regiserrar och James Cameron är producent! Det kan inte sluta dåligt det här!

2011

Publicerad 2011-01-02 18:02:35 i Allmänt

Japp, nu är det nytt år igen. Festen ägde i år rum hemma hos Kerstin, gammal klasskompis till mig. Mycket trevligt folk som gjorde det till en riktigt bra kväll.

Gick hem lite efter tolvslaget för att träffa en kompis som var på fest hos min granne (var inte där eftersom jag inte känner alla där lika bra som de som var hos Kerstin) vi pratade lite och hade trevligt. Och eftersom det kan vara hög tid att börja med min topp tio lista med saker ni (kanske) inte vet om mig så kan jag väl göra det nu.

1. Den enda film jag gråtit till är Click med Adam Sandler i huvudrollen. Det slutet alltså...

2. Det första instrument jag någonsin spelade var Valthorn när jag var ca 9 år. Det hjälpte mig faktiskt på traven när jag började spela bas eftersom jag mindes en del av teorin.

3. Var extremt dålig förlorare när jag var liten, kunde dunka nävar i golvet och skrika rätt ut. Är numera en god förlorare och bra vinnare.

4. Är väldigt svag för Jamiacansk Dancehall/Deejays (sänk ljudet! Högt som fan!), lyssnar även på Jazz och en hel del gammal blues, samt även proggressiv death metal, Hardcore Punk, Cannibal Corpse (kanske känner ni igen den från Ace Ventura?) och Tool

5. Kan trots att jag pratar väldigt mycket vara tyst under längre stunder, oftast sker detta när jag är trött, arg eller deppad eller när jag inte har något att säga (logiskt?).

6. Är väldigt svag för komplimanger och blir riktigt glad när någon ger mig en komplimang. JAg vet minst två personer som nästan fått mig att gråta av en komplimang, ni vet  nog vilka ni är ;) (ni killar kan sluta tro att det är ni nu)

7. Är svag för filmmusik och älskar många klassiska teman och symfonier i både film och utanför filmen, två favoriter är Moonlight Sonata och Tocatta and Fugue in D Minor. En favorit filmkompositör är Ennio Morricone. Gillar även John Williams och Hans Zimmer och Danny Elfman

8. Har aldrig idrottat för en klubb på proffs nivå, gillar dock att spela basket, fotboll, skridskor och att lyfta skrot.

9. Är besatt av ljudeffekter och skapande av ljud, jag asner själv att det är en av de viktigaste delarna i en film.

10. Är besatt av specialeffekter i film och gillar att granska dem väldigt noggrant. Tycker att man inte jämnt behöver använda sig av datorn som hjälp men den ska dock användas när det inte går att göra snyggt på annat sätt.

Så där då har ni fått veta lite mer om mig (om det nu är någon som läser) så vi höres väl senare under veckan eller när skolan börjar igen.

Dagens låt är Electric Version av The New Pornographers

Ciao!

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela