Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

PANIK!!!

Publicerad 2011-01-10 01:19:24 i Allmänt

Skolan börjar om två dagar och det är inte det värsta! Nej det är den ålderskris jag upplever, jag fyller fan 18 snart! Man inser helt plötsligt en massa saker när man når denna ålder; Man är inte odödlig, man blir inte yngre, man ska helt plötsligt jobba efter gymnasiet, man får panik att livet inte är så länge som man tror (det gör jag i alla fall). Det är en annan sakjag tänkt på en längre tid, vad associerar jag mig med för religion/religösåskådning?

Personligen hör jag väl inte till någon speciell religion. Jag tror väl att mycket i vår värld inte bara kan vara "tur" eller "ödet" eller för den delen "slumpen" men mer då? Jag kan väl till största del ses som en agnostiker, jag anser att man kan varken motbevisa eller bevisa existensen av en Gud eller övernaturligt väsen. Däremot är jag mer troende på andra eller annat övernaturligt, ett liv efter detta kanske man kan säga, för ibland när besöker vissa speciella ställen kan man "känna" typ vem som bodde här och hur den var, alltså typ att om en elak person bodde i huset innan kan man "känna" det genom att man blir nertyngd, jag vet inte hur jag ska förklara det med skrivna ord. Men jag har själv upplevt detta och på samma sätt kan jag flera gånger känna att någon iaktar mig när jag sitter vid datorn fast det inte är någon annan hemma.

Så därför känns det som att det finns ett liv efter detta. Sen finns det också de som säger att när de varit nära att dö klivit ur sin egen kropp och sett sig själva. Visst kan man säga att det är hjärnan som spelar en ett spratt men just att de kan se saker i rummet som de omöjligt kunnat se eftersom de var sövda är det som får mig att fundera lite, eller mer eller mindre övertygar mig att det finns någonting efter denna tid på jorden.

Dessutom för att inte verka konstig så kan jag ju säga att människans sätt att känna när man är iaktagen skulle kunna vara lite som ett sjätte sinne. Och vad befarar Jesus så tror jag han kom och lärde oss hur man ska vara för att vara en god människa som hjälper de i nöd. Sen om det egentligen finns en enda sann religion så borde inte det typ vara de gamla Egyptens gudar eller Babyloniska gudar? Jag menar det som är äldst borde ju vara det som stämmer mest. Eller?

Aja nu har jag filosoferat nog, men jag kommer nu att uppta mitt bloggande lite mer eftersom skolan börjar snart igen.

Kommentarer

Postat av: susanna

Publicerad 2011-01-12 17:31:36

hahaha ålderskrisen <3

har haft det hela jullovet. det är inte att fylla 18 som stressar mig, det är grejen med att när man har fyllt 18 är man snart 20 och när man har fyllt 20 ÄR DET FAN INTE LÅNGT TILL 25!!!

ja såatteh..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela