Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

God Jul och Gott Nytt År!

Publicerad 2012-12-29 15:24:19 i Allmänt

Ja som rubriken säger, julen har passerat men det är inte nytt år än! Tar en välförtjänt semester från studier och allt liknande, men jag vart i alla fall godkänd i audioteknologi kursen vilket känns grymt skönt!

Vi hörs runt 4 Januari! Ciao!

Concept art The Dark Knight Rises: Bane

Publicerad 2012-12-19 20:52:19 i Allmänt

Hittade en intressant bild på hur Bane's mask i Batman filmen The Dark Knight Rises skulle kunnat sett ut som. Nolan gick igenom ett flertal designer innan han var helt nöjd med designen han valde för filmen. Det blev två sista varianter varav den ena är den vi ser i filmen, den andra ratade Nolan då den fick Bane att kännas som en Mexikansk brottare.
 
För mig är det svårt att bestämma mig, på något sätt hade han nog sett ännu mer skrämmande ut om han hade haft en mask runt hela anskitet. Och med den rösten Tom Hardy och ljuddesignersarna valde skulle verkligen blivit ännu mer effektfull med en heltäckande mask, vilket är något Bane faktiskt har i serietidningarna.
 
Visst har Nolan gjort bra och tagit bort steroiden Venom som gör Bane till ett överlägset gigantiskt monster och gjort Bane till en mer mänsklig figur. Dock har han behållit de flesta andra delarna av karaktären som gör Bane till en av Batmans starkaste fiender och senare allierade.
 
I övrigt förutom att diskutera olika Batman figurer osv. så har jag lätt ångest inför tentorna imorgon, men det kommer nog gå fint. Jag har pluggat så gott det går och känner mig säker på min sak.
 
 
Vad anser ni? Valde Nolan rätt design eller skulle en heltäckande mask vara bättre?
 
 
Bane som han ser ut i sereitidningen där han ocksp bryter Batmans rygg i sitt första framträdande.

Mer vapen för att stoppa våld? Vem är idioten här?

Publicerad 2012-12-18 00:34:00 i Personliga Åsikter

Som de flesta redan har läst så skedde en hemsk massaker på en skola i Newton i Conneticut. En 20-årig man sköt sin mamma stal hennes vapen och sköt ijhäl 27 personer varav de flesta var barn som gick på mellanstadiet. Detta är en av de mest sjuka och obehagliga händelserna i USA, speciellt att någon kan mörda så många barn bara sådär, utan någon empati alls (får mig nästan att se på mänskligheten lite som The Comedian gör i Watchmen).
 
Detta dåd har återigen väckt frågan om vapenlagar i USA, vilket är ett hett debatterat ämne. Enligt radikala och ultrakonservativa personer så kan man verkligen inte rubba på friheten för alla personer att äga ett vapen, det står ju i grundlagen enligt dem. Problemet är ju att i grundlagen står det att alla män och kvinnor har rätt att bära vapen vid behovet att en milis måste upprättas för att stoppa en attackerande styrka. Nu med USA som en ledande världsmakt kan man ju undra om det är så behövligt...
 
Gärningsmannens mamma var även en survivalist som gjorde sig i ordning för jordens undergång genom att samla på sig vapen, ammunition, konserver med mat och andra förnödenheter. Jag gissar på att hon trodde jorden skulle gå under nu den 21:a December (vilket inte kommer ske!). Men man kan ju undra vilken apokalyps som skulle kräva vapen, om det varit en zombie apokalyps så hade ammunitionen tagit slut ändå och då blir det jobbigt. Hon hade också tagit med sonen och skjutit på skyttebana flera gånger. Den tragiska ironin i det hela var att om hon inte haft militärvapen med ammunition som slits sönder i kroppen för mer skada hemma så hade hon troligen överlevt. Hennes son tog nämligen hennes vapen, mördade henne med ett skott i ansiktet för att sedan bege sig till skolan.
 
Och då är finns det dem som påstår att katastrofen kunde undvikas genom att man inte haft förbud mot vapen på skolan, vilket är vansinne! Är det inte bättre att se till att inte vilka som helst kan köpa samma vapen som militär använder för att mörda folk. Idioter hela bunten! Vem i USA behöver köpa 50. kalibers maskingevär och sätta på jeepar utifall apokalypsen sker den 21:a? Känns ju lite som overkill med att förbereda sig där alltså...
 
I Sverige måste man ha licens på vapen och genomgå en psykiatrisk undersökning för att ens få bära vapen. Är det inte dags att USA börjar med det och minimerar mängden vapen? Nu kan vem som helst utan ett tidigare brottsregister gå in och köpa ett vapen och speciella typer av extra dödlig ammunition. En civil ska inte behöva ha samma arsenal som en soldat i fältet. Men USA har nog tyvärr alltid varit snevridet på sitt sätt. Jag hoppas bara de är villiga att ändra sig...
 
 
Ett sådant här gevär med kulor stora och kraftiga nog att skjuta sönder fordons motorer och slita människor i stycken kan vilken amerikan utan ett brottsregister köpa, vilket kan vara allt du behöver innan du bestämmer dig för att starta en massaker.
 
 
Jämförelse mellan olika 50. cal BMG kulor mot 5,56 mm NATO kulor (standarden i de flesta maskingevären som typ G36 och M16) och en 44. Magnum pistol kula,. Kraftig nog att slita sönder en människa med ett par skott.

Röda Pandor och Russian Blue katter

Publicerad 2012-12-17 23:13:49 i Allmänt

Haha jag tror jag är lite lagomt mjäkig nu men titta hur gulliga dessa Röda Pandor är! Om man ändå skulle kunna adoptera en hem till ett eget zoo!
 
Röda Pandor leker i snön
 
Men nog om det, jag som några få läsare är jag allergisk mot pälsdjur, vilket har stört mig sen barnsben då jag älskar många av dess olika gulliga djur. Men det har aldrig varit mer allvarligt än lite klåda och snuva. Vilket gjort mig fundersam om jag skulle kunna ha en allergi katt. Jag har varit runt allergikatter förr och det har inte varit något problem och samma med olika allergihundar. Men jag vill helst inte ha någon nakenkatt som husdjur direkt, tänker bara på den här bilden...men en krullhårig skulle vara helt ok. Dock ska tydligen Russian Blue vara en katt som ska kunnas ha av lätt allergiska personer då de inte avsöndrar lika mycket allergen som andra vanligare kattraser. Dessutom funkar det bättre om det är en hona. Problemet är ju dock att en Russian Blue är väldigt dyra och jag skulle inte vilja köpa en för att bara direkt ge bort den. Men om jag kände någon som jag kunde låna en av eller bo hemma hos någon som har en under en kortare period för att se effekterna och hur illa det skulle vara, hade det varit utan några symptom alls skulla jag nog ta det som ett gott tecken.
 
Men men, den som väntar länge får nog uppleva det i sinom tid. Vi hörs snart!
 
Ciao!
 
 
 
Vem skulle kunna säga nej till dessa gullungar?
 

Soundalike mixning och inte gå på Kåren

Publicerad 2012-12-14 18:29:35 i Allmänt

Var idag in på skolan och gjorde en "soundalike" mix, mer vilket menades att vilyssnade på en färdig mix och skulle med hjälp av den mixa samma låt och få den att låta lika. Skillnaden var dock att orginal mixen gjordes digitalt i Logic och vi hade bara ett 8 kanaligt mixerbord och en patchbay med effektprocessorer att försöka replikera något som gjorts i datorn. Det gick faktiskt myket bättre än vad jag trodde. Det var faktiskt första gången jag gett mig på att mixa på riktigt och det gick faktiskt överraskande bra. I helgen gäller det dock bara plugg inför tentorna vi ska ha innan vi går på "ledighet" men det känns som att det kommer gå helt ok ändå känner att jag har ganska bra koll på det vi sak göra.
 
Ikväll skulle jag sett på när Linus och grabbarna i Power of Rage skulle spela på Arenan i Rockkarusellen finalen, men en del personliga förhinder har gjort att jag kommer missa det, vilket är kasst...Det är också sista kvällen Kåren har öppet för terminen. Temat är Domedagsfest efter det där jobbiga skiten med att Mayakalendern tar slut (vilket troligen inte kommer att göra att jorden går under, mer troligt att vi utplånar varandra i ett brutalt krig). Men jag tänker inte gå, har faktiskt ingen lust alls att dricka alkohol. Jag har faktiskt väldigt mycket tappat lusten med det. Eller snarare att bli riktigt full. Det är liksom ingen mening känns det som. Alkohol i måttliga mängder med gott sällskap är dock något av det trevligaste som finns. Men som sagt känner jag inte för att dricka ikväll, detta som jag tidigare nämnt beror på personliga förhinder och att det är jävligt kallt ute!
 
Så jag stannar hemma, kanske super jag istället på den 21:a då jorden egentligen sägs ska gå under istället för att det blir lite rätt här alltså! Det var allt för den här gången hoppas vi hörs snart igen!
 
Ciao!
 
 
Mixa är roligare vad jag trodde, till och med att göra det analogt är riktigt roligt. Tyckte nästan det var lite häftigare att göra det analogt även om det kan göras på andra sätt också. Vad tycker ni om att mixa analogt eller via mixerbord fast det fortfarande görs digitalt i datorn?

Batman och skurkar man velat sett!

Publicerad 2012-12-11 01:11:00 i Allmänt

Sitter uppe sent igen då jag inte har föreläsning förrän sent imorgon, dock borde jag egentligen sova men tror inte det kommer ske tyvärr.
 
Sitter och bläddrar igenom olika Batman skurkar och har under en längre tid nu spelat det briljanta spelet Batman  Arkham City. Jag har då upptäckt hur många olika Batman skurkar som skulle kunnat ha varit perfekta i en Batman film speciellt i någon av Nolan's filmer, de hade kanske till och med varit bättre val av skurkar då det inte hade behövt ändrats så mycket.
 
Hush: En av mina absoluta favorit skurkar är Hush. Han är bara ute efter hämnd på Bruce Wayne. Thomas Elliot och Bruce Wayne var som barn vänner men ändå raka motsatser. Medan Bruce älskade sina föräldrar så hatade Thomas sina och när han försökte möra dem så räddade Bruce far Thomas mor undan döden och han fick vänta hela sitt liv för att få tillgång till deras förmögenhet. Därav har han svurit evig hämnd på Bruce Wayne och planerar att krossa han. Han är en briljant plastikkirurg och saknar precis som Batman sina egna superkrafter men har tränat upp sina förmågor till det yttersta. Han använder sina kunskaper för att byta indentitet och har ofta Bandage virat runt huvudet. Hush känns hela tiden som en badass sociopatisk Rorschach om han hade varit en skurk. Han hade också kunnat spelas av valfri skådespelare med en större fysik och skulle verkligen vara en ultimat nemesis till Christian Bales tolkning av Batman, kanske mer än Tom Hardy som Bane?
 
 
Black Mask: Roman Sionis är en maffia boss som efter att ha ärvt sina föräldrars pengar förlorat allt och hans företag räddades av Bruce Wayne, Sionis skapade då en dödskallemask av en bit trä från sin fars kista. Efter en strid brändes dock masken fast på hans huvud och gav han ett om ännu mer skrämmande utseende. Skulle kunna skrivas som en tragisk skurk liknande som Nolan gjorde med Two-Face i The Dark Knight. 
 
Hugo Strange: Den första av Batmans skurkar som upptäckte att Bruce Wayne var Batman. Briljant psykolog och besatt av att själv bli Batman. Kräver en lite äldre karaktärsskådespelare som Anthony Hopkins med mycket visdom men samtidigt skulle kunna förmedla känslan av en mörk, galen och obehaglig karaktär.
 
Deathstroke: Trots att Deadshot är den som kanske är mer känd så är Deathstroke flera gånger tuffare, en av de bästa soldaterna/legoknekt som levt är han en sann motståndare till Batman. Skulle ha kunnat spelas av Jeff Bridges.
 
Prometheus: En exakt motsats till Batman, istället för att han bevittnade sina föräldrar mördas av brottslingar så mördades hans kriminella förlädrar av en polis som sköt ner dem. Då svor han en ed att bekämpa lagens väktare för att hämnas sina föräldrars död. En sann utmaning mot Batman som hade behövt använda all sin skicklighet för att stoppa han.
 
Andra snabbt nämnda val av bra skurkar skulle kunna vara (Firefly, Killer Moth, Calendar Man, Deadshot, The Ventriloquist och The Mad Hatter)
 
Funderar faktiskt starkt på att nästa maskerad gå utklädd till Hush om jag inte får ihop min Rorschach dräkt, men ja vi får vi får se =)
 
Ciao för nu!
 

Plugga i tid lönar sig!

Publicerad 2012-12-08 18:06:14 i Skolan

Jag är som många kanske vet, känd att dra ut på att plugga tills det kanppt är ett par dagar tills ett prov. Och det är ju inte direkt en lyckad kombo kan jag ju säga direkt. Men nu har jag faktiskt kickat igång att plugga inför de dubbla tentor vi har om två veckor. Det känns lika bra att vara ute i tid när det faktiskt är ett tufft område vi jobbar med nu, det är Audioteknologi vilket ungefär handlar om signalens väg till mixerbordet och allt emellan där och hur den går vidare från mixerbordet. Det hjälper heller inte att den kombineras med Ljudteori som vi läst vi sidan om som handlar om den vetenskapliga biten av hur ljud uppsåtr och olika ljudfenomen. Det blir väldigt mycket att ta in på samma gång så att säga.
 
Till min hjälp har jag ett par olika böcker att läsa i varav en är en som inte kommer vara kvar i utbildningen längre, den heter Sound and Recording och den ersätts med en bok vid namn The Science of Sound Recording. Och trots att den andra låter bättre passad för ämnet så är den första bättre. Den är mer simplistisk och lättare att förstå sig på men har ungefär samma innehåll. Så det kanske var ett dåligt val av våra lärare att ändra den boken.
 
Sådär nu har jag skrivit av mig lite igen så vi hörs nog snart igen!
 
Ciao!
 
 
Bra bok för den som vill lära sig mer om att spela in eller har precis börjat med det!

Tentorna över!!!

Publicerad 2012-12-05 20:44:30 i Allmänt

Ja det gick väl hyfsat på tentorna, första fick jag 75% rätt på, vilket ger mig 3 poäng av fyra möjliga. Den andra får jag inte reda på än då den rättas för hand. Nu är det bara att bita ihop och plugga hårt inför de sista tentorna på audioteknologi, en praktisk och en salstenta, men tränar jag så kommer det nog gå galant.

Hörs snart igen!

Trötthet och skola

Publicerad 2012-12-03 20:28:04 i Allmänt

Just nu sker inte så mycket, eller jo det gör det men jag har inte riktigt haft tid att blogga.
 
Jag fortsätter att plugga i skolan och var var det med lugna helger där jag försöker träffa så många av mina vänner jag kan. Dock så har jag nu gått in i en ångestfas. Mycket för de tentor som kommer inom den närmaste tiden och om jag kommer få godkänt på kursen. Skräckkänslan ligger hela tiden där och lurar. Speciellt i kurserna nu, särskilt den som heter ljudteori. Den är mastig som bara den och det krävs en hel del koncentration att hänga med.
 
Många kanske inte tror att jag är så rädd för att misslyckas, speciellt då alla säger att jag har så lätt att lära mig nya saker. Jag vet inte varför men jag har konstant panik just nu. Men det ger nog med sig. Jag har ju tid att plugga så det ska nog gå bra och sen är det ju jul för fan! =) 
 
Av ni som läser den här bloggen som läser på högskola känner ni ångest inför tentor? Och har det något med att göra att tenta låter så obehagligt som ord också? Kanske det...kanske det...
 
I övrigt så har ni här dagens låt. Om ni tycker den är bra eller dålig skiter jag faktiskt helt i, jag gillar den. Ett väldigt intressant cover av en redan bra låt av Simon and Garfunkel, med ingen annan än en av mina personliga favorit sångare, Mr. Frank Sinatra!
 
Fran Sinatra - Mrs. Robinson
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela