Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Mer vapen för att stoppa våld? Vem är idioten här?

Publicerad 2012-12-18 00:34:00 i Personliga Åsikter

Som de flesta redan har läst så skedde en hemsk massaker på en skola i Newton i Conneticut. En 20-årig man sköt sin mamma stal hennes vapen och sköt ijhäl 27 personer varav de flesta var barn som gick på mellanstadiet. Detta är en av de mest sjuka och obehagliga händelserna i USA, speciellt att någon kan mörda så många barn bara sådär, utan någon empati alls (får mig nästan att se på mänskligheten lite som The Comedian gör i Watchmen).
 
Detta dåd har återigen väckt frågan om vapenlagar i USA, vilket är ett hett debatterat ämne. Enligt radikala och ultrakonservativa personer så kan man verkligen inte rubba på friheten för alla personer att äga ett vapen, det står ju i grundlagen enligt dem. Problemet är ju att i grundlagen står det att alla män och kvinnor har rätt att bära vapen vid behovet att en milis måste upprättas för att stoppa en attackerande styrka. Nu med USA som en ledande världsmakt kan man ju undra om det är så behövligt...
 
Gärningsmannens mamma var även en survivalist som gjorde sig i ordning för jordens undergång genom att samla på sig vapen, ammunition, konserver med mat och andra förnödenheter. Jag gissar på att hon trodde jorden skulle gå under nu den 21:a December (vilket inte kommer ske!). Men man kan ju undra vilken apokalyps som skulle kräva vapen, om det varit en zombie apokalyps så hade ammunitionen tagit slut ändå och då blir det jobbigt. Hon hade också tagit med sonen och skjutit på skyttebana flera gånger. Den tragiska ironin i det hela var att om hon inte haft militärvapen med ammunition som slits sönder i kroppen för mer skada hemma så hade hon troligen överlevt. Hennes son tog nämligen hennes vapen, mördade henne med ett skott i ansiktet för att sedan bege sig till skolan.
 
Och då är finns det dem som påstår att katastrofen kunde undvikas genom att man inte haft förbud mot vapen på skolan, vilket är vansinne! Är det inte bättre att se till att inte vilka som helst kan köpa samma vapen som militär använder för att mörda folk. Idioter hela bunten! Vem i USA behöver köpa 50. kalibers maskingevär och sätta på jeepar utifall apokalypsen sker den 21:a? Känns ju lite som overkill med att förbereda sig där alltså...
 
I Sverige måste man ha licens på vapen och genomgå en psykiatrisk undersökning för att ens få bära vapen. Är det inte dags att USA börjar med det och minimerar mängden vapen? Nu kan vem som helst utan ett tidigare brottsregister gå in och köpa ett vapen och speciella typer av extra dödlig ammunition. En civil ska inte behöva ha samma arsenal som en soldat i fältet. Men USA har nog tyvärr alltid varit snevridet på sitt sätt. Jag hoppas bara de är villiga att ändra sig...
 
 
Ett sådant här gevär med kulor stora och kraftiga nog att skjuta sönder fordons motorer och slita människor i stycken kan vilken amerikan utan ett brottsregister köpa, vilket kan vara allt du behöver innan du bestämmer dig för att starta en massaker.
 
 
Jämförelse mellan olika 50. cal BMG kulor mot 5,56 mm NATO kulor (standarden i de flesta maskingevären som typ G36 och M16) och en 44. Magnum pistol kula,. Kraftig nog att slita sönder en människa med ett par skott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela