Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Plugga i tid lönar sig!

Publicerad 2012-12-08 18:06:14 i Skolan

Jag är som många kanske vet, känd att dra ut på att plugga tills det kanppt är ett par dagar tills ett prov. Och det är ju inte direkt en lyckad kombo kan jag ju säga direkt. Men nu har jag faktiskt kickat igång att plugga inför de dubbla tentor vi har om två veckor. Det känns lika bra att vara ute i tid när det faktiskt är ett tufft område vi jobbar med nu, det är Audioteknologi vilket ungefär handlar om signalens väg till mixerbordet och allt emellan där och hur den går vidare från mixerbordet. Det hjälper heller inte att den kombineras med Ljudteori som vi läst vi sidan om som handlar om den vetenskapliga biten av hur ljud uppsåtr och olika ljudfenomen. Det blir väldigt mycket att ta in på samma gång så att säga.
 
Till min hjälp har jag ett par olika böcker att läsa i varav en är en som inte kommer vara kvar i utbildningen längre, den heter Sound and Recording och den ersätts med en bok vid namn The Science of Sound Recording. Och trots att den andra låter bättre passad för ämnet så är den första bättre. Den är mer simplistisk och lättare att förstå sig på men har ungefär samma innehåll. Så det kanske var ett dåligt val av våra lärare att ändra den boken.
 
Sådär nu har jag skrivit av mig lite igen så vi hörs nog snart igen!
 
Ciao!
 
 
Bra bok för den som vill lära sig mer om att spela in eller har precis börjat med det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela