Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Soundalike mixning och inte gå på Kåren

Publicerad 2012-12-14 18:29:35 i Allmänt

Var idag in på skolan och gjorde en "soundalike" mix, mer vilket menades att vilyssnade på en färdig mix och skulle med hjälp av den mixa samma låt och få den att låta lika. Skillnaden var dock att orginal mixen gjordes digitalt i Logic och vi hade bara ett 8 kanaligt mixerbord och en patchbay med effektprocessorer att försöka replikera något som gjorts i datorn. Det gick faktiskt myket bättre än vad jag trodde. Det var faktiskt första gången jag gett mig på att mixa på riktigt och det gick faktiskt överraskande bra. I helgen gäller det dock bara plugg inför tentorna vi ska ha innan vi går på "ledighet" men det känns som att det kommer gå helt ok ändå känner att jag har ganska bra koll på det vi sak göra.
 
Ikväll skulle jag sett på när Linus och grabbarna i Power of Rage skulle spela på Arenan i Rockkarusellen finalen, men en del personliga förhinder har gjort att jag kommer missa det, vilket är kasst...Det är också sista kvällen Kåren har öppet för terminen. Temat är Domedagsfest efter det där jobbiga skiten med att Mayakalendern tar slut (vilket troligen inte kommer att göra att jorden går under, mer troligt att vi utplånar varandra i ett brutalt krig). Men jag tänker inte gå, har faktiskt ingen lust alls att dricka alkohol. Jag har faktiskt väldigt mycket tappat lusten med det. Eller snarare att bli riktigt full. Det är liksom ingen mening känns det som. Alkohol i måttliga mängder med gott sällskap är dock något av det trevligaste som finns. Men som sagt känner jag inte för att dricka ikväll, detta som jag tidigare nämnt beror på personliga förhinder och att det är jävligt kallt ute!
 
Så jag stannar hemma, kanske super jag istället på den 21:a då jorden egentligen sägs ska gå under istället för att det blir lite rätt här alltså! Det var allt för den här gången hoppas vi hörs snart igen!
 
Ciao!
 
 
Mixa är roligare vad jag trodde, till och med att göra det analogt är riktigt roligt. Tyckte nästan det var lite häftigare att göra det analogt även om det kan göras på andra sätt också. Vad tycker ni om att mixa analogt eller via mixerbord fast det fortfarande görs digitalt i datorn?

Kommentarer

Postat av: josé

Publicerad 2012-12-16 00:22:21

SV: Haha, ja absolut! På julafton ska man ta det lugnt, sen blir det festa på som fan dagen därpå! Vi har dessutom en julgrej på krogen i Karlskoga på juldagen som nästan varenda kuse går på, så det blir extra taggat! :D

(= you are nooot alooooneee)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela