Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Mixin' N' Trixin'

Publicerad 2013-02-20 22:15:00 i Allmänt

Hej igen! Var ett tag sedan ja jag vet. Men nu ska jag väl skriva lite igen. Har slitet med både gruppmixningar och eget projekt med inspelning och mixning vilket faktiskt har gått överraskande bra ändå faktiskt! Viss finns det en del missar i båda mixarna men själva inseplningen gick bra då jag hade en del hjälp.
 
Det är lätt att göra missar när man mixar har jag märkt. Speciellt då när de högtalare man mixar med är ett par gigantiska medan de man själv använder i hemmet, bilen och hörlurarna man har till telefonen är inte alls av samma kvalité. Dessutom färgar även olika högtalare ljudet på olika sätt. Vissa har mer bas och andra har det inte. Man ska egentligen prova testmixar på olika högtalarsystem innan man faktiskt är helt klar med mixen. Men sådant har man ju inte jämnt tid med som i min utbildning. Men man lär ju sig av sina misstag.
 
Spelade in Marcus som är min gamle bandkamreat med en låt som vi spelat tillsammans tidigare, vilket gör det lite knepigare då jag kanske vill ha det på ett visst sätt men ändå måste använda mig av olika referenser ändå. Så jag tog två låtar som stämde ganska bra överrens och resultat blev faktiskt riktigt bra trots att det fanns en hel del problem med att balansera saker och visa missar när jag automatiserade.
 
Nu har jag skrivet av mig lite av det jag gjort den senaste veckan och nu den här veckan så kopplar jag bara av och försöker läsa lite i böckerna när det går. Så vi hörs väl snart igen!
 
 
 
En ny favorit, eller kanske inte. Ett Yamaha Dm2000 som faktiskt fungerar bättre än vad man tror! Digitalt och har mycket saker redan inbyggt i sig som fungerar väl. Det är nog inte lika bra som SSL AWS 900 bordet vi har men det slår definitivt vissa av de andra mixerborden vi använt!

Arrow är...överraskande bra!

Publicerad 2013-02-12 23:50:58 i Allmänt

Jag ser på Arrow just nu, trodde först att det inte riktigt skulle funka. Jag menar hans kostym är i princip exakt samma som den som Smalville's Green Arrow använde.
 
Men det är bra. Mycket för att Arrow innehåller en hel del action blandat med väldigt trogna rekreationer av DC skurkar och hjältar som inte alls känns konstiga. Redan i första avsnittet hintas det om att Deathstroke kommer vara med då hans hjälm skymtar förbi. Och det kan bara bli bättre än Smallville varianten som knappt var Deathstroke alls kändes det som, detsamma gäller Deadshot som också dyker upp (Dock var många av de andra skurkarna som Doomsday ganska lika som i serierna).
 
Så ni som är lite nördiga och gillar DC comics ska definitivt kolla på Arrow. Jag blev faktiskt överraskad av hur bra det faktiskt är, inte bara en simpel kopia på Smalville's tolkning av Green Arrow (som var mer som en blandning av Batman och sig själv).
 
Så se det, går på Kanal 5 där nu Deadshot kommer dyka upp. En skurk som aldrig riktigt fick rättvisa i Smallville och bara kändes lagom malplacerad. Nu väntar jag spänt på att se vilka fler DC cameos som dyker upp i framtiden.
 
 
Check it out! He kinda kick ass...

Mycket att göra!

Publicerad 2013-02-09 16:17:53 i Allmänt

Sorry att jag inte skrivit något på ett tag, men just nu är det väldigt mycket som sker i skolan. Bland annat har jag jobbat på en musikinspelningsanalys och ska under veckan mixa en jazzinspelning som några av Musikkonservatoriets elever gjort. Ska även spela in ett eget projekt som också ska mixas och så är det en massa andra labbar och liknande som tar upp min tid. Men jag lovar att försöka hålla igång och skriva minst en gång i veckan. Så vi hörs snart igen.

Ciao!

Django Unchained

Publicerad 2013-02-02 18:20:00 i Allmänt

Såg Django Unchained igår, och trots min konstanta besatthet av att för det mesta berömma eller kritisera ljudet i en film så ignorerade jag det den här gången till viss del och såg filmen för vad den var; en modernt episk spagettiwestern mästerverk!
 
Django Unchained har den klassiska Tarantino touchen (mycket våld, blod och en del långsamma passager) och han lyckas mycket väl blanda in sin egna touch med att ge oss känslan av en gammal hämndsaga som i en klassisk italiensk western film som tillexempel Leone's filmer (vilka är några av Tarantinos favoritfilmer).
 
Jamie Foxx gör tolkningen som Django riktigt bra, Christoph Waltz är riktigt bra i sin roll och Leonardo DiCaprio storspelar som en charmerande men grym & brutal plantageägare i vilda västern. Samuel L. Jackson gör också en briljant roll som påminner mycket om hans tolkning av Jules i Pulp Fiction (eller de svär lika mycket och är rappa i käften). Tarantino är som vanligt med och på ett hederligt sätt i hans senaste filmer där han skådespelat i också så avlider han på ett spektakulärt sätt igen.
 
Ljudet är bra om än lite konstigt klippt när det kommer till musiken och vissa delar av filmklippningen kan frågas om den är nödvändig. I övrigt fungerar ljudet bra och det håller en bra och hög kvalité. Humorn är ofta kanske inte direkt rakt på sak men tillexempel scenen med en tidig pre-civil war Ku Klux Klan som beter sig som ett gäng inavlade bönder blir hysteriskt kul när de klagar på att de inte kan se ett skit i huvorna.
 
Det har varit mycket kontrovers om temat runt slaveri men samtidigt slängs det mycket kängor mot de vita i filmen med. Men så utspelar sig filmen också under tiden när slaveriet i Amerika var som högst, dessutom i södern som ville försvara rätten att ha slavar några år senare vilket ledde till ett inbördeskrig.
 
Överlag en film helt klart värd att se, dessutom innehåller den min personliga favorit när det kommer till ljudklichéer; Wilhelm skriket. Vilket alla western filmer borde göra i min mening. Så gå nu och se filmen! Gillar ni Tarantinos tidigare filmer kommer ni inte bli besvikna (Det är närmare Inglorious Basterds än Kill Bill om vi ska säga så).
 
 
 
Riktigt bra film! Stick nu och se den vetja!

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela