Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Luck of the Irish

Publicerad 2013-01-30 02:00:00 i Allmänt

Finns det ett ställe i närheten jag skulle vilja åka till så är det definitivt Irland. Både för dess sköna natur, goda öl och whiskey och intressanta musikhistoria. Men det finns nästan en änn mer viktig sak som gör Irländarna så unika i Europa.
 
De är extremt stolta över sitt ursprung och samtidigt så välkommnande in i gemenskapen. De är alltid patriotiska trots situationen och ger alltid sitt stöd när det behövs. Speciellt sant är detta när det kommer till deras supportrar inom sportens värld. Speceillt då deras fotbollssupportrar.
 

Har just tittat runt lite på nätet om den klassiska folkvisan "The Fields of Athenry" som många spelat in, den har blivit av en nationell supportersång (lite som Britterna har "You'll Never Walk Alone") en mycket vacker låt som alltid ger mig rysningar i refrängen. Och den här versionen kan vara något av det bästa inom fotbollssupporterväg jag missat tidigare. Inget kan klå Irländare när det kommer att omfamna sitt ursprung och stödja sitt lag genom allt. Trots att de visste att de skulle åka ut ur EM kvalgrupperna efter att Spanien petat in 4 mål mot 0 så sjöng de Irländska supportrarna vidare tills matchen var slut.

Riktigt mäktigt och något som speciellt vi Svenskar skulle ta efter, fast den ända låt vi har som är våran "inoficiella nationalsång" är "Öppna Landskap", och den är väldigt mjäkig i jämförelse...

Irländska supportrar i Gdansk sjunger The Fields of Athenry

 

Vilken är den Svenska analogen anser ni? Kanske vi behöver en riktig gemenskaps sång? Eller har vi redan det, vad tycker ni?

Long time no se I guess...

Publicerad 2013-01-27 23:51:45 i Allmänt

Ja det var ju ett tag sen jag satte mig ner och skrev här på bloggen. Men sanningen är att jag har inte riktigt fått tid att göra det förräns nu, det har varit mycket nytt i skolan igen och en massa andra saker som att jag fyllt år som gjort att jag inte hunnit med.
 
Som jag nämnde så har jag ju helt såhär plötsligt fyllt 20 år. En riktig milstolpe! Att kunna handla på Systembolaget är en skön känsla. Sen finns det andra saker som är lite jobbigare (som att betala 240 kronor mer för ett busskort är en sak). Fina presenter fick jag också och sist men inte minst så kom mina gamla barndomsvänner hit och grattade mig. Det är lika kul varje gång och vi har så jäkla roligt. En massa skratt och gamla minen delades som vanligt (och stark krydda åts det med, vilket jag inte fattar att vi inte lärt oss att det är så jävla korkat än).
 
Sedan var jag ut med Marcus på lördagen och vi träffade en hel del trevligt folk ute, flera av dem grattade mig i efterskott. Mycket trevlig kväll och kanske den sista på den lokala puben då den nu troligen byter ägare och kommer renoveras. Tragiskt men publivet går vidare. Jag gissar att det kommer bli ganska likt sig ändå!
 
Vi hörs snart igen, kanske tar ett tag nu när jag ska spela in x2, mixa x2 och göra en musikanalys som uppgifter i skolan men vi hörs definitivt snart igen! ;)

Fortfarande semester enligt mig.

Publicerad 2013-01-18 18:54:44 i Allmänt

Har tagit lite ledigt ett tag för bloggandet, dock kan jag snabbt informera att jag är tillbaka i skolan och har avslutat de sista kurserna för min del, men jag kommer snart att kicka igång och skriva igen. Kan dock säga att jag kommer börja sända Studentradion nu på måndag (vilket faller in perfekt med min födelsedag) och sedan kommer jag läsa nio veckor med kurser tillsammans med ett 20-tal norrmän som kommer på besök, kommer säkert bli kul.

Vi hörs snart igen.

Ciao!

2013 och året som var innan

Publicerad 2013-01-04 19:08:29 i Allmänt

Hej och god fortsättning på er! Nu är det nytt år och som jag sett på några av mina kamraters bloggar så har de smmanfattat året månad för månad men det vet jag inte om jag riktigt orkar göra det men man kanske måste försöka göra det ändå:
 
Januari

Det första minnet jag har av förra året är ett fantastiskt nyår som slutade med att jag och Marcus våldgästades Emmas lägenhet medan hon var på krogen och drack up de sista drinkarna och tog lite vin. Men det viktigaste med Januari var att jag fyllde år och hur min sista termin på gymnasiet började då. Min födelsedag var rolig med det klassiska gänget som samlades och hade det trevligt. Vi kickade även igång med turnén med bandet Rhinestone som vi var förband till på deras Crazy Haze Tour och första giget i Mora var magiskt, med Linus bakom trummorna spelade vi inför en slutsåld sportbar med plats för 300 personer. Och alla gillade det! En av de mest magiska stunderna under 2012.
 
Februari
 
I Februari åkte vi på en studentkryssning, sådan misär på en båt kommer nog jag aldrig uppleva igen. Men jag hade grymt kul! Dock blev jag arg över att vi inte fick köpa cigarrer på taxfree medan cigarretter kunde alla köpa, men i övrigt hade jag det extremt trevligt. Resten av februari var trevligt med mer turnerande och härligt umgänge/festande med vänner. Emmas dubbla födelsedagsfester var riktigt roliga.
 
Mars
 
Mars är en av de där månaderna där jag inte riktigt minns vad som hände (nej det var inte mycket drickande förutom då på Saint Patrick's day, vilket inte driekt slutade som man hade hoppats på, men men) I övrigt hade vi en jättetrevlig tid i skolan där jag bland annat spelade in och klippte ihop en videofilm med intervjuer från UF-Mässan. Jag infröskaffade mig även en kontrabas som jag fortfarande försöker spela på varje dag om det går. Och sist men inte minst var ja med Oscar och såg på Clash of Nations där vi tittade på helt sinnesjuka stunt och tricks av några av de bästa skidåkarna, snowboardåkarna och skoteråkarna i världen.
 
April
 
Under min ledighet när det var påsklov jobbade jag på Förlagssystem. Tanken var att jag skulle bara jobba en dag men det slutade med att jag jobbade tre dagar istället. Vi avslutade även Crazy Haze Tour med Rhinestone som på något sätt blivit som vår andra familj. Vi hade grymt roligt när vi gigade och de gjorde aldrig en besviken. Sedan var det valborg som jag höll med goda vänner hemma hos mig, det var roligt och måste nog nästan göras om tycker jag. I alla fall med liknande gäng även om vi inte kanske behöver vara hemma hos mig för den delen.
 
Maj
 
I mig var det dags att ladda mer och mer inför studenten som var precis i början av Januari. Jag började även på min andra tatuering, grymt nöjd vart jag när den var klar men det tog tid och smärtade mycket. Jag åkte även till Rom och såg en av de vackraste städerna jag sett på länge med besök på alla klassiska turistställen man kan tänka sig, helt magiskt! Sen var det direkt hem för att se Black Sabbath...eller så var planen men tyvärr blev Tony Iommi sjuk i leukemi och kunde inte turnera. Jag fick panik, vad ska vi göra ? Men då kom räddningen, Ozzy Osbourne valde att tillsammans med en del vänner att turnera ändå och nog var han grym! Gubben kan en del trots sin ålder och några klassiska Sabbarth låtar med Geezer Butler på bas gjorde att det nästan kändes som att Black Sabbath var återförenat. Magi, som man säger!
 
Juni
 
I Juni skedde något som jag bara personligen kommer få uppleva en gång. Studenten; vi kom, vi såg  i drack så att man trodde vi skulle stupa. Det var något av de roligaste jag varit med om. Jag rökte en cigarr från 1999 och allt var bra. Sen blev allt verklighet igen då jag sommarjobbade för HSB igen, kul med pengar och trevligt folk gör det alltid lika roligt att jobba där. Vidare så var det Peace and Love och jag hade det riktigt trevligt med goda vänner. 
 
Juli
 
I Juli umgicks jag ed vänner, jag sökte även jobb på arbetsförmedlingen då jag inte visste om jag skule komma in på högskolan då jag var antagen som reserv. Men till arbetsförmedlingen kommer jag nog aldrig återvända till igen på ett väldigt bra tag. Juli innehöll även mer arbete för HSB innan det var dags för Augusti igen.
 
Augusti
 
I Augusti kom beskedet jag ville höra, att jag kommit in på Ljud och Musikproduktion i Falun. Jag var riktigt glad men samtidigt nervös över att börja lära mig mer om något som jag varit intresserad av men ändå inte varit jääteinsatt i tidigare. Vi firade en av mina närmaste kamrater LW på hennes födelsedag och alla hade jätteroligt. Jag började på Högskolan och upptäckte Kåren och allt den hade att erbjuda. Allt kändes riktigt grymt och jag var verkligen nöjd med valet av Högskole linje.
 
September
 
Jag började mina studier på mer allvar och sände radio med några av mina klasskamrater, vilket var grymt roligt och något jag nu kommer göra under min tid på skolan. Jag skaffade mig massa nya vänner och trivdes verkligen med livet till stor del.
 
Oktober
 
Jag ljudl en egen kortfilm i skolan och var på tre olika Halloweenfester i samma utstyrsel och läste på flitigt i skolan. Sedan blev jag även vittne till ett mordförsök som slutade lyckligt utan några skadade. Jag fortsatte umgås med mina vänner jag haft sen tidigare och trivdes stort.
 
November/December
 
Vi festade vidare som klass och började läsa två kurser parallelt, vilket var både segt och svårt då båda kurserna var sådana jag hade svårt för. Men kul var det! Vi firade ledighet med god mat och insåg hur bra vänner vi faktiskt blivit under så kort tid. Jag gick ut på juldagen med god kamrater och träffade ännu fler när vi gick ut och sedan var det nyårsafton. För mig var nyårsafton fantastiskt rolig med goda vänner och lagomt mycket att dricka.
 
Jag är så gad över att jag har sådana fantastiska vänner som jag delat allt från glädje, sorg och allmänt umgänge med 2012 och tänk så många nya vänner jag skaffat! Det finns få saker jag ångrar med året och jag kan lugnt säga att jag är väldigt nöjd med hur hela året tillslut blev ett år av glädje och sorg på samma gång. Tack alla mina vänner! Ni förgyller mina dagar och år så man blir helt nostalgisk! =)
 
 

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela