Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Luck of the Irish

Publicerad 2013-01-30 02:00:00 i Allmänt

Finns det ett ställe i närheten jag skulle vilja åka till så är det definitivt Irland. Både för dess sköna natur, goda öl och whiskey och intressanta musikhistoria. Men det finns nästan en änn mer viktig sak som gör Irländarna så unika i Europa.
 
De är extremt stolta över sitt ursprung och samtidigt så välkommnande in i gemenskapen. De är alltid patriotiska trots situationen och ger alltid sitt stöd när det behövs. Speciellt sant är detta när det kommer till deras supportrar inom sportens värld. Speceillt då deras fotbollssupportrar.
 

Har just tittat runt lite på nätet om den klassiska folkvisan "The Fields of Athenry" som många spelat in, den har blivit av en nationell supportersång (lite som Britterna har "You'll Never Walk Alone") en mycket vacker låt som alltid ger mig rysningar i refrängen. Och den här versionen kan vara något av det bästa inom fotbollssupporterväg jag missat tidigare. Inget kan klå Irländare när det kommer att omfamna sitt ursprung och stödja sitt lag genom allt. Trots att de visste att de skulle åka ut ur EM kvalgrupperna efter att Spanien petat in 4 mål mot 0 så sjöng de Irländska supportrarna vidare tills matchen var slut.

Riktigt mäktigt och något som speciellt vi Svenskar skulle ta efter, fast den ända låt vi har som är våran "inoficiella nationalsång" är "Öppna Landskap", och den är väldigt mjäkig i jämförelse...

Irländska supportrar i Gdansk sjunger The Fields of Athenry

 

Vilken är den Svenska analogen anser ni? Kanske vi behöver en riktig gemenskaps sång? Eller har vi redan det, vad tycker ni?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela