Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Tja igen!

Publicerad 2009-09-30 18:46:01 i Allmänt

Har haft musik lektion idag. Gick faktiskt riktigt bra, hade tränat på låten men var lite osäker på den ändå. Så jag tränade lite mer på den nere på musik affären. Där så spelade jag på en Epiphone Thunderbird, låter grymt bra men den är tung utav bara helvete! Sedan har dom även fått in en Jaco Pastorius Signature Fretless Bass som kostar typ 20.000kr! Låter grymt bra, och de som tror att det är svårt att spela bandlös bas kanske har rätt men det är så mycket skönare att göra en slide på halsen på en bandlös en på en med band. Det säger dock inte att bandlösa basar är bättre dock. Men det är inte heller så jäkla svårt att spela bandlös bas om man har spelat bas ett tag.

Nu håller jag på med Photoshop lite grann. Jag önskade jag hade en bra kamera men det har jag inte så det är väl bara att vänta på det helt enkelt. Fan jag ska ju köpa en ny mobil innan dess med, fast den har iallafáll 8.1 megapixlar att leka med så jätte dåliga bilder så blir det väl inte. Sedan är det en massa annan skit jag måste köpa innan det också så det är väl bara att önska sig pengar i present och julklapp och leta efter en bra systemkamera. Jaja det löser sig.

Nu väntar jag bara på att matte ska ringa och berätta om Dio biljetterna han skulle beställa. Har bett han köpa en åt mig. Hoppas det finns för då jävlar!! The Last In Line, Holy Diver, Rainbow In The Dark, We Rock och Don't Talk To Strangers är bara några av dom låtar jag ser fram emot. Att Ronnie James Dio är en av dom bästa sångare som finns idag gör ju inte saken sämre.

Tja!

Publicerad 2009-09-29 11:14:04 i Allmänt

Ledsen att jag inte skrivit något på sista tiden men ska göra det snart. Just nu har jag lektion så jag hinner inte snacka så mycket just nu så vi hörs senare!

Gitarr!

Publicerad 2009-09-19 22:28:26 i Allmänt

Håller på att lära mig att spela gitarr just nu. Det går faktiskt riktigt bra. Vistt det kanske är bara en låt men ändå! Jag kan nästan träffa rätt på alla ackorden (även om det bara är tre). Det endaproblemet är att gitarren jag har är ganska kass och att fixa övergången till B7 ackordet från E ackordet, men det löser sig nog senare. Låten jag tränar på är Folsom Prison Blues med Johnny Cash. Och det blir såklart dagens låt av en något ganska uppenbar anledning. aja vi hörs för nu ska jag träna vidare. Hmmm Mattes elgitarr står nere i källaren.....


Just ja sen har jag kört bil lite mer idag. Faktiskt i trafiken och igenom en rondell! Det gick bra det med.

Lär dig stampa

Publicerad 2009-09-17 21:00:17 i Allmänt

tja! idag skriver jag ett inlägg för jag har så jävla roligt åt videon stampa med Leroy! Har sett den flera gånger men den blir fan aldrig tråkig! Jag menar jag tycker den verkligen är skitrolig! Så idag så lyckades LW filma mig, Oscar och Linda i min klass när vi alla dansar samma rörelser. Lyckades få till tvätta tvätt rörelsen riktigt bra tydligen :P

http://www.youtube.com/watch?v=3LmmCYxe5k0

aja men här slänger jag även in en lista på tre av mina favorit böcker:

The Shining: Visst, filmen är ganska dålig idag men boken är så jävla läskig så att det inte är sant! Kan fortfarande skrämma livet ur en! Stephen Kings bästa om du frågar mig.

Världarnas Krig: H.G. Wells tolkning av en invasion av utomjordingar är en riktigt häftig sådan. Har faktiskt åldrats med stor värdighet. Det var fan den här boken som kom på idén att rymdvarelserna skulle ha något sorts vapen som grillar upp människor. Sedan gillar jag att den slutar med att ett vanligt förkylnings virus är det som dödar hela den utomjordiska armén. För jag menar det är ju så det är och det har hänt på riktigt.

Skuggan Över Innsmouth: H.P. Lovecrafts berättelse om en man som hamnar i den mystiska staden Innsmouth där lokal befolkning har gjort en pakt med ett släkte monster som bor långt ner i havet är en rktig pärla och en fantstisk bok. MEd en tvist som kan få vem som helst att häpna.


Dagen låt är Santeria av Sublime

Onsdag

Publicerad 2009-09-16 12:28:20 i Allmänt

Sitter i skolan och skriver en insändare. Helt okej men sen blir det karaktär med min "favorit lärare" Korpen. Det kan bli jobbigt men det får vara så, få se hur arg vi kan göra henne idag :P

Sedan ska jag på musikskolan för baslektioner, har tränat lite grann faktiskt och det känns som om den sitter riktigt bra tror jag.

fick förresten min bas telejack fixat igår och så böt jag ut min doomsday-device USB-hubb som inte fungerat som den skulle men gör det nu.

Lägger upp en bild sen när jag kommer hem. vi hörs då Ciao!

Helgen

Publicerad 2009-09-14 21:22:04 i Allmänt

Tja nu tänkte jag berätta vad som hänt under helgen!

PÅ Fredagen hängde jag med Jimmy på fest hemma hos Alicia Mian. Var ok men Alicia för så jävla full så vi var tvugna att ta hand om henne och det orkade jag inte med så jag gick. Precis efter så kom det en massa jävlar som stal saker från henne! Ge tillbaka dom grejer som inte är era!

Däremot var jag imponerad över Elin som körde bil för första gången hela vägen från domnarvet till kvarnsveden!!!! Inte illa! (y)

Sedan var jag med Jimmy på Lördagen men han blev sjuk. (hoppas du är pigg när du läser det här dock).

Sedan  på Söndagen så läste jag klart min H.P. Lovecraft bok; Fallet Charles Dexter Ward. Grym bok men jag spar recensionen till senare. Nu har jag lånat skuggan över Innsmouth och ksa läsa den med innan jag ger mig på Bram Strokers Dracula.

Vår klass är riktigt bra och vi kommer bra överens nu, men jag skulle vilja bli bättre vän med den andra klassen också men det löser väl sig antar jag.

Vi hörs!

Fredag!!!! :D

Publicerad 2009-09-11 09:55:25 i Allmänt

Tja tja! Sitter i skolans datasal och skriver. Idag är det Fredag, äntligen! Sista lektionen är musik och slutar fyra....surt men det är kul iallafall rtycker jag! :D

Sedran ska jag och Jimmy gå på Kupolen och kolla in lite olika grejer, jag ska köpa någon sorts USB-Hubb och jag vet inte vad han tänker köpa. Sedan ska jag och Jimmy på släktkalas hos han och sedan vet jag inte vad vi ska göra.

Men det som stör mig riktigt mycket just nu det är en speciell sak. 607 Bussen! Jag menar, förr så var det två olika bussar som gick åt olika håll och var riktigt bra för dom gick långt in på natten varje timme. Då hette det 610 och 612. Nu, titta bara! Det är en jävla buss som går en gång på morgonen, tre gånger på eftermiddagen och sen går den inte nå mer. Dessutom går den åt bara ett jävla håll så man kan inte välja vilken buss man vill åka med heller! Det känns bara så jävla korkat och meningslöst. Jag funderar seriöst på att klaga till komunnen om det och hoppas att dom kan lösa det. För så här som det är nu kan vi inte ha det!

Och dagens låt är Wish You Were Here med Pink Floyd som är så jävla bra låt (och ett grymt album)


Pink Floyd Album

Onsdag

Publicerad 2009-09-09 12:30:09 i Allmänt

Tja! ledsen att jag inte skrivit något på sista tiden men det har bara inte hunnits med. Jag sitter i skolans datasal och väntar på att lektionen ska börja. Vi har den värsta av dom värsta lärarna men det orkar jag inte gå in på nu.

Det är s¨jävla skönt att ha sovmorgon till 11.20 och ha en lektion och sedan sluta! Det är synda att det inte kunde vara så varje vecka.

Aja ska ner till musikskolan sen vid fyra tiden och lira lite. Nu ska jag mer och mer lära mig om skalor och walking bass, vilket jag tycker är riktigt roligt.

Nu är jag hemma igen och, ja äntligen har jag fixat Spotify! Bra men lite kasst att man inte kan lägga till musik man redan har på datorn så jag kommer att behålla det mesta av musiken iallafall.

Jag har även lånat H.P. Lovecraft boken Fallet Charles Dexter Ward. Riktigt bra bok men lite svår att förstå på vissa ställen men det går an ändå. Det blir nog att köpa typ Chtulu boken eller Skuggan över Innsmouth.

Och till er som undrar......ja Rude Concept har splittrats, eller snarare tagit en paus från musik pga av olika anledningar. Om ni vill veta mer få ni prata med mig, orkar inte skriva det här men vi hoppas kunna lösa problemen senare kanske.

Vi hörs och ses troligtvis med hejdå!


That is not dead, wich may eternal lie.
And with strange aeons even death may die.


R.I.P. 2007-2009


R.I.P. 2007-20009?

Sjuk...

Publicerad 2009-09-03 13:18:35 i Allmänt

Har varit sjuk Måndag, Tisdag så jag har inte orka skrivit något (kanske var svininfluensa...eller inte). Men nu är jag på benen igen och sitter i skolans datasal. Ganska trökig lektion men det går väl an antar jag. Har övat dur-skalor på basen igår och dett börjar låta bra. Helvete kan inte skriva mer nu vi hörs senare ciao! 

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela