Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Lördagen

Publicerad 2010-07-07 23:36:31 i Allmänt

Sick of It All: Ett ord, HARDCORE! Sick of It All är ett av världens största Hardcore band (en kombination av punk, thrash metal och lite rock) De öppnar starkt och låtar som Step Down och Machete är helt hjävla fantastiska. Lou Koller ursäktar sin röst men jag tycker han låter bättre än någonsin och brorsan Pete springer runt som en dåre på scenen och hoppar och är som punkens egna Angus Young. De har ett enomt driv och det blir wall of death och slam dancing. Det känns som att de bara står på scen i 10 minuter innan de slutar spela. Minus på att det inte kastas ut några trummpinnar under konserten. Men annars helt otroligt med härligt mellansnack och energi utan dess like. (Dessutom har jag börjat fundera på om Sick of It All tillhör Straight Edge banden för folk längst fram blir ombedda att inte röka under konserten) Helt klart något jag skulle vilja se igen.

10/10


Adept: Sjukt! Adept är grymma live och det vet jag sen tidigare och de är riktigt grymma att få igång publiken. Dock så tvingas jag gå efter tre låtar eftersom det blir ett sådant tryck i liljekvista parken så att det blir farligt. Men av det jag hörde och såg var det riktigt grymt.

7/10 Eftersom jag inte var där tillräckligt längeJohn Fogerty: Om man ska jämföra John Fogerty med en skådespelare så måste det blir Clint Eastwood, de är stentuffa och har en meritlista som pratar för sig själva. Fogerty är en levande legend som skrivit låtar som Proud Mary, Up Around the Bend, Bad Moon Rising och Have You Ever Seen The Rain. Han öppnar starkt och det blir bara bättre ju längre han håller på. Hans kompband är ett riktigt stadigt sådant, även om det känns som att det hade räckt med en till gitarrist eftersom  det ändå är lågt ljud på deras gitarrer och plus att organisten (som påminner om Don Airey i Deep Purple) spelar gitarr då med och att ena killen som spelar akustisk gitarr ibland byter till elektrisk eller spelar fiol eller bongo trummor (riktigt talangfull kille måste jag säga) men annars är Fogerty riktigt bra. Han saknar dock publikkontakt men det är förståeligt eftersom han fan hållit på i ca 40 år så kanske man helt enkelt inte orkar. Hans cover av Oh Pretty Woman är grymt men såklart inte lika bra som Roy Orbinson men helt ok. Han är bra och han tar med alla klassiker...utom Up Around the Bend som är den bästa låten han gjort enligt mig. Så han får tyvärr inte full pott men det var en riktigt grym spelning.

9/10

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela