Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

8-Bitar<3

Publicerad 2010-05-31 18:03:56 i Allmänt

sitter här och hittar på den enkla ursäkten att jag helt enkelt inte orkat blogga under helgen. Hursomhelst så gick operationen bra i fredags och jag känner mig redan som en ny människa.

I övrigt så sitter jag och stressar mig över vår reklam som vi ska göra och försöker ladda ner en 8-bitars version av Kraftwerks Tour the France. Jag gillar vissa av de här killarna som skapar sina egna 8-bitars remixer av låtar så ni kan ju kolla in några av deras kanaler här:

Unerly (mest metal och rock)

GermanNintendoGamer (lite allt möjligt, bläddra så hittar ni en del låtar)

8bitbrothers
(gör allt från death metal till klassisk musik)

dagens låt är dock Patience med Guns N' Roses som är en riktigt grym låt.


Read Dead Redemption <3

Publicerad 2010-05-27 22:03:47 i Allmänt

hej ledsen att jag inte uppdaterade igår men nu gör jag iallafall det =)

Igår hände inte så mycket, jag var i skolan och det mesta av kvällen gick åt att spela Red Dead Redemption (har inte ens provat multiplayer delen fast än den ska vara så fantastisk, är fast i singleplayer delen).

I övrigt så är Onsdagens låt Unbound (The Wild Ride) med Avenged Sevenfold, grymt band som tyvärr förlorade sin trummis för ett tag sen (R.I.P.)

Idag har jag inte heller gjort mycket. Var sjuk så jag kunde inte ha någon gympa, men däremot så fick jag MVG på Grafiska delen av Medieproduktion, tummen upp på det!

Sedan har jag börjat fundera lite över min musiksmak. Som ni många vet så har jag en väldigt underlig musiksmak (ni som har min spotify lista vet nog det redan) och jag gillar faktiskt även klassisk musik till en viss del. Jag menar det är ofta riktigt bombastisk och storslagen typ av musik (som typ Ride of the Valkyries och I Berga Kungens Sal) eller bara cool (typ Flight of the Bumblebee)

Men den bästa typen av klassisk musik är ju såklart musiken från olika filmer. Jag menar det finns en del riktigt coola låtar som tillexempel Imperial March i Star Wars, grymt tema, Indiana Jones är också coolt. Pirates of the Carribean är episkt. Men det behöver inte jämt vara bombastiskt för att vara bra, ta tillexempel Ennio Morricones musik till Dollar Trilogin där vi alla kommer ihåg Den Gode, Den Onde, Den Fule och såklart Gudfadern med trumpeten komponerad av Nino Rota. Eller för den delen Slash's version

Alla dessa är grymma teman men jag tror att mitt absoluta favorit tema är temat till Halo spelen. Det är både bombastiskt och riktigt grymt gjord, det påminner lite om Over the Hills and Far Away av Gary Moore (som btw är den coolaste låten med fioler i någonsin) Något som är ännu bättre är nästan egentligen temat med Steve Vai på gitarr vilket ger en helt ny känsla till låten. Och den version som är med i trean är inte dålig den heller.

aja nu räcker det med den diskussionen, min poäng är att det finns en hel del grym musik som jag gillar (allt från blues och jazz till death metal) så dagens låt är faktiskt Stiko Per Larssons låt Bröder som jag tränar på gitarr och sång. Dessutom så är dagens andra låt You Really Got Me av The Kinks. Grym låt. (Ni som vill höra temamusiken kan själv söka eller vänta tills imorgon så länkar jag det då.

vi hörs!


ciao!

Tåjävel!

Publicerad 2010-05-25 17:27:17 i Allmänt

Min tå är fortfarande inte bra så det blir nog att åka upp till sjukan och se vad de kan göra åt det.

I övrigt så är det bra och jag lyckades faktiskt göra en målning idag på medielektionen som vart helt ok (även om Gina på sitt vanliga vis bara gnäller på att den var ful) Sedan har jag även lekt lite i after effects inför en reklam som vi sak göra.

Nu så vet jag inte riktigt vad jag ska köra, kanske köra Half-Life 2? (grymt spel btw) aja vi får se. Dessutom så var mina nya hörlurar riktigt grymma och jag kommer njuta riktigt mycket av dem. Men nu ska jag dra så vi hörs!

Och just ja, dagens låt är Paper Wings med Rise Against

ciao!


Målad på Duk

Tyvärr är det från lite dålig vinkel skulle ha tagit bild när den satt på väggen.

Jag hatar måndagar...

Publicerad 2010-05-24 16:32:55 i Allmänt

Sorry att jag inte skrev något igår men jag orkade inte.

Idag har jag varit i skolan och jobbar lite och sen drog jag till kupolen och införskaffade mig nya hörlurar och Red Dead Redemption som jag snart sak provspela för första gången.

Sedan håller jag på att trilskas med mitt jäkla program för att för över låtar till telefonen. Det vill inte riktigt samma sak som jag vill.

aja det blir inget lång tinlägg idag så vi hörs senare

och dagens låt är The Mad Arab av Mercyful Fate

ciao!

Havsidan

Publicerad 2010-05-22 22:45:01 i Allmänt

Seaside idag då. Mest för att kolla på Linus band Power of Rage (vilket var det enda jag faktiskt gjorde) riktigt grym spelning av dem med mycket attityd. Sen gick jag med Kalle och Robban till Maestro och käkade (nej vi gick inte hela vägen utan vi åkte faktiskt buss till Östra Hamngatan). Sedan har jag gått hem och tagit det lugnt för jag var helt jävla slut efter Seaside.

Sitter nu och kollar på den bästa ronden i Parlamentet, ja och nej ronden. Fyfan vad det är kul att se när de anstränger sig för att böja om meningarna, och sen finns det Johan Glans och Johan Ulveson...

Ja & Nej Del 1


Ja & Nej Del 2

Johan och Johan Ja och Nej


Och dagens låt är Sleep Now In The Fire med Rage Against the Machine

Underbara Fredag!

Publicerad 2010-05-21 12:50:27 i Allmänt

Fyfan vilken skön Fredag alltså! Jag började klockan 8.00 med nationella i Matte A. Det gick bra och det var väl inga större svårigheter. Sedan så skulle jag ha haft hål i 4 timmar men vem orkar med det egentligen? Så jag gick och frågade min musiklärare om jag fick göra provet då istället så kunde jag gå hem sen. Det fick jag så jag gjorde provet och gick hem vid elva tiden ungefär. Riktigt härligt =)

nu ska jag dock träna lite på några låtar som Willie, Marcus, Calle och jag ska spela så vi hörs!

ciao!

Dagens låt är tillbaka så idag säger jag att dagens låt är Roxanne av The Police

Dagens Väder...Varmt!

Publicerad 2010-05-18 16:08:47 i Allmänt

Sorry att jag inte skrev något igår men jag orkade inte :P

Igår gjorde jag inte mycket, eller jo mina hörlurar gick sönder! Så nu letar jag efter ett par nya. Det är tur att jag fått lite pengar ifrån min APU så det är inge problem att införskaffa ett par nya, men de ska hålla ett bra tag hoppas jag så jag tror jag kommer gå på iEar, Sony eller Senheiser (hade Creative och var nöjd med dem men vill prova något nytt märke)

Sedan idag har jag tittat på en film som heter Coraline. Filmen är helt uppbyggd av stopmotion och jag måste säga att det var något av det coolaste jag sett om man tänker på hur lång tid det måste ha tagit att göra filmen. Sedan om filmen var bra i övrigt eller dålig låter vi förbli osagt.

Sen har jag även varit deppad över att Ronnie James Dio, en av vå tids största sångare har lämnat oss.

R.I.P. Ronnie James Dio 1942-2010

men inte bara han har dött utan också en av de stora jazzlegenderna. Han har levt längre än både Miles Davis, Art Blakely, Dizzy Gillespie och Count Basie. Jag pratar om Hank Jones som faktiskt lämnade oss samma dag som Dio, men tillskillnad från Dio som dog av Magcancer så dog Hank av naturliga orsaker, 92 år gammal. Dio hann dock bara nå en ålder av 67 och det känns kasst mest eftersom han kunde ha levat än idag om det gått vägen med behandlingen av cancern.

R.I.P. Han Jones 1918-2010

Långhelg

Publicerad 2010-05-14 15:15:58 i Allmänt

Ledsen att jag inte skrivit något på sistone, men jag anser att om det är långhelg så får man ta ledigt från bloggandet med =) men jag var hem till Jimmy igår iallfall och träffade han igen, det var ett tag sen senast. I ötvrigt så ska jag ta det lugnt under helgen och återuppta mitt bloggade på måndag istället.

Hoppas ni orkar vänta så länge för just nu tar jag mig en välförtjänt semsester.

ciao!

Onsdag

Publicerad 2010-05-12 15:24:52 i Allmänt

Ok jag missade att skriva ett inlägg igår men nu skriver jag ett snabbt inlägg. Allting är redo för att spela lasertag och nu gäller bara att tillräckligt många är intresserade. Sedan så har jag gymmat och är trött efter det fastän det var i tisdags. Jag har också tränat in lite gitarr (Dropkick Murphys) och så ska jag se Adept på Arenan ikväll också, det kommer bli nice =)

aja nu ska jag gör något annat vi hörs!


ciao!

21:52

Publicerad 2010-05-10 21:53:00 i Allmänt

Hinner med ett snabbt inlägg. Var till sjukhuset idag för att kolla om jag behövde operara tån (det behövde jag inte men att sticka in en gasbinda in under tån genom att lyfta på hela nageln känns det med).

Sedan såg vi film om Roy Andersson, helt ok om man är filosofiskt lagd som jag. Jag har också blivit besviken för att jag inte kommer att kunna se Heaven and Hell på Sonisphere eftersom Dio inte blivit tillräckligt frisk för att turnera än :( aja vi får hoppas att de fixar en riktigt awsome band som ersättare.

Sedan så jammade jag igår på repet med Tobbe och Tomas och vi kom på lite nya grejer till en ny låt som kommer nog bli riktigt nice =)

aja nu örk ja int skriva nå mer så vi hörs imorgon efter gymmet.

ciao!

Igår/Idag

Publicerad 2010-05-09 13:44:57 i Allmänt

jag glömde att skariva ett inlägg igår men nu kommer det istället. Igår övningskörde jag lite till (det tar sig undan för undan) och det var riktigt roligt.

sedan kom Linus och JImmy och vi jammade lite. Vi har bestämt oss för att starta ett hardcore punk band som vi ska kalla för "Råttgift" och ni kan hitta första låten på klassiskt punkvis inspelat i min källare.

http://www.youtube.com/watch?v=_oWIZl0vWHM

Som ni förstår så kommer det här vara ett sidoprojekt för mig och Linus och ingenting jätteseriöst men ett jävligt roligt projekt :P

Idag kommer jag dock inte göra så mycket förrän det är dags att dra hem till Tomas och spela in sången och finputsa låten. Jag tränar även på att spela låten By the Way med Red Hot Chili Peppers till andra bandet (vi har bestämt oss för att köra lite covers för att bli samspelta)

I övrigt så har jag inge mer att säga just nu så

ciao!

18.16

Publicerad 2010-05-07 18:16:10 i Allmänt

tja jag lovade ju att jag skulle skriva idag med =)

så här kommer ett snabbt inlägg. Det gick riktigt bra att övningsköra och det var kul att lära sig vissa saker jag inte tränat på förr (jag börjar bli riktigt säker på att köra i trafik nu men måste sluta få motrstopp i korsningar när jag stannar för att svänga...)

har idag också en rejäl träningsverk efter gymmet men det var skönt och jag kommer att återuppta träningen igen och hoppas att det kommer att hålla i sig under sommarlovet också.

sedan har jag äntligen fått se reklamfilmen som jag var med i. Jag är med i några sekunder men ni hinner defenitivt se mig (och mina röda converse som lyste eftersom de var typ ett par dar gamla) ni kan se den här:

http://www.youtube.com/watch?v=nVt7ca8RoNo

och så hoppas jag att allt kommer att gå som planerat med att köra lasergame med klassen (eller iallafall de som vill köra det) jag och Gina ska lägga upp en plan för det där nästa vecka tror jag väl.

aja vad mer ska jag säga? Inget för nu ska jag ner och klippa mig.

Ciao!

16.54

Publicerad 2010-05-06 17:16:33 i Allmänt

HAr nu kommit hem efter att ha gjort ett drogtest för att få sommarjobba på Borlänge Energi. Det var inte så farligt som vissa påstår. Sen har jag även tränat för första gången på hur länge sen som helst och det var helt underbart! känner mig som en ny människa idag (kommer nog ha världens fetaste träningsverk imorgon men det är det värt)

Snart ska jag ta och gå ner och ta mig en macka, sen ska jag och far min ut och övningsköra. Det kommer bli riktigt kul det med.

Sen undrar jag om någon som läser det här har en megafon att låna ut till mig? Ska ha en under en dag och undrar då om ni kan låna ut den kanske? annars får jag väl bekosta en själv.

aja nu har jag ju lovat en lista med 10 saker ni säkerligen inte visste om mig så jag får väl skriva den som ett inlägg imorgon för nu ska jag tamefan försöka blogga varje eller åtminstone varannan dag.

vi hörs!

ciao!

Uppdatera? Måste jag ?!

Publicerad 2010-05-01 19:22:39 i Allmänt

ja det har varit dåligt med uppdateringar men det är mest för att jag inte hunnit med det.

Jag var för ett par dagar sen på Lager 70 här i Borlänge och tyckte inte som många andra att det var en stor besvikelse. Blev en Wax T-Shirt och ett par Wax Jeans (deras jeans är awsome och deras tröjor kostar 2/3 så mycket som Affliction men är nästan lika snygga!)

Sedan var det Valborg också ja, jag var faktiskt inte ut och festade. Varför undrar ni säkert? Jadu jag var helt enkelt inte fest sugen och är man inte det är det ju ingen mening eller hur? ;)

Och idag sak jag och brorsan köpa lite pizza och nörda Rock Band hela kvällen.

Och jag funderar på att göra en lista med saker ni troligtvis inte visste om mig.

Sen måste jag säga att jag tror jag har fått ett nytt favorit band. För förutom AC/DC och Mötley Crüe som jag växt upp med och Rush som jag kan slå på vilken låt som helst och digga så har The Police tillkommit på den listan. Sting är en grym låtskrivare med en riktigt härlig känsla för melodi. Andy Summers är en riktigt duktig gitarrist som skapat en hel del välkända riff. Och så har vi Stuart Copeland. Han måste vara en av de bästa trummisarna som finns där ute (Neil Peart är dock den bästa efter legender som Buddy Rich, Max Roach, Gene Krupa, John Bonham och Keith Moon) Han blandar riktigt härliga rytmer och använder sig av reggae och lebanesiskt takt och trummspel som gör han till en av mina personliga favoriter. Det är synd att folk så sällan känns det som tänker på hur grym han är egentligen.

Hoppas ni kollar upp lite The Police på Spotify eller på Youtube. Klassiska låtar som Walking on the Moon, Roxanne, Message in a Bottle, Synchronicity 2 och Every Breath you take är givna att lyssna på. Men Can't Stand Losing You och min personliga favorit Next To You är riktigt bra de med =)

men nu ska jag ner för nu är pizzan här (trodde ni jag skulle gå ner till pizzerian i ösregnet?)

vi hörs!

ciao!

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela