Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

whoops!

Publicerad 2010-11-29 15:52:01 i Allmänt

Sorry att jag inte skrivit något på hur länge som helst, men det har bara inte hunnits med, mycket jobb och slit konstant.

Tänkte dock skriva att jag idag är sjuk och att det troligen är därför som jag har tid att skriva. Jag har inte direkt känt mig pigg. Ont i halsen, snuvig och ont i bihålorna, inte direkt en lyckad kombination att gå till skolna med eller?

Det första nyheten jag läste imorse var att Leslie Nielsen hade dött, 84 år gammal. Ni vet han som har huvudrollen i Nakna Pistolen och spelar Presidenten i Scary Movie. Han dog av komplikationer från lunginflammation, tragiskt R.I.P.

Det andra jag läste var att Wikileaks nu läppt de ca 250 000 dokument som rör USA och dess politik. Många av dessa dokument är sedan tudigare hemlighetsstämplade och ska inte ha visats för någon. Bra eller dåligt undrar många? Jag tycker det är bra, för USA har undanhållit så mycket information under alla dessa år (vilket Sovjet också gjort och Ryssarna börjar inte förrän nu att erkänna en del av deras hemlighetsmakeri) och nu kan det inte gömma sig från världens ögon. Sen är det bortom mitt förstånd varför USA har skrivit ner vad de tycker om vissa politiker och länder på en bit papper!? Jag menar, om man har en åsikt om en person, då håller man den till sig själv och skriver inte ner det som att det är hela landets åsikt. Så jävla idiotiskt alltså...

Carl Bildt sa att världen nu kommer bli en mindre plats, på sätt och vis tycker jag det är bra. För inte fan vill jag leva i ett samhälle där de stora länderna håller undan hemligheter och mörklägger det ena efter det andra. Nu är det absolut inte bara USA som gör detta utan många av de större kapitalistiska länderna som självklart med gör detta. Men det är dags att sluta ljuga för allmänheten om bl a krig och istället berätta som det är! Det är därför det är sådan tur att det finns sådana människor som de som sköter Wikileaks och de som lämnar in information till dem.

Missförstå mig inte, jag har inget emot USA som land, inte heller har jag något emot de andra länderna i världen heller. Men jag är trött på att politiker måste gömma undan det de skäms för istället för att säga som det är. Dessutom jag menar vem fan är egentligen oskyldig? Om en terrorist spränger en byggnad med 60 personer i är han skyldig till mord. Om soldater bombar en by man misttänker innehålla terrorister men istället dödar 300 civila så var det bara ett misstag under kriget. Dödar man två män är man en mördare, dödar man 100 000 är man en erövrare. Jag kanske är lite Nihilist när jag säger detta men vi kan ta exemplet andra världskriget;

USA visste att man skulle kunna vinna kriget mot Japan eftersom de inte hade någonstans att fly, de kunde fortsatt att bomba städer som Tokyo tills landet kapitulerade eller till de kunde starta en landinvasion av Japan. Men istället för detta släpper man två atombomber som dödar miljontals människor och som fortfarande skapar problem genom strålning, och det räknas som nödvändigt för att avsluta kriget och rädda amerikanska liv, fast att man bara kunde fortsatt att bomba landet tills det kapitulerade efter några månader till.

På detta sätt kanske jag är Nihilist men jag anser att det finns egentligen ingen människa som inte är skyldig till något. Vi har alla reptilhjärnan, sex och aggressioner och det är dessa saker som brukar ställa till det, eller egentligen mest aggressioner. Sen de andra saker som Nihilister står för kan de få stå för själva, för der känner jag inte igen mig i. Nihilism utövas bäst av proffs som Iggy Pop sa.

Men nu har jag skrivit lite för mycket kanske, så vi hörs senare under veckan när jag blir frisk.

Dagens låt till ära är Paper Wings av Rise Against

Ciao!

Tandläkarskräck? JA!!!

Publicerad 2010-11-05 02:17:27 i Allmänt

Ledsen att jag inte skrivit något men har njutit fullt av lovet som varit och bara chillar just nu. Sitter brevid min bror som håller på med något på datorn och läser. I övrigt så har jag de två senaste dagarna lagat två olika hål i tänderna. Och då kan jag erkänna en sak. Jag är livrädd för tandläkaren!

Eller jag ska väl säga att det mer är själva ljudet av borren och känslan av att någon borrar i ens tand. Att ta bedövningsspruta är inte svårt alls, vissa tycker det gör jätteont men jag märker det knappt (kanske efter att ha blivit stucken i nerven på foten flera gånger) så jag fixade först ett ganska stort hål som tog ca en och en halvtimme att fixa eftersom det var placerat på ett sånt underligt ställe eller något.

Sedan idag så skulle vi fixa ett litet hål och tandläkaren föreslog att jag skulle göra det utan bedövning. Jag sa tvärt nej (har gjort det en gång tidigare och det var det dummaste jag gjort) men när hon skulle börja börja efter det att bedövningen börjat verka så ryckte jag till och jag lyckades bli borrad i läppen. Nu kändes detta som tur var inte så mycket och jag sa att det var ingen fara, någon gång händer det säkert för alla tandläkare. Så efter allt var kolart så var jag helt bortdommnad i halva munnen och kunde knappt snacka.

Sen skulle vi ha repat men det gick inge vidare eftersom, jag det strulade sig lite men de andra repade utan mig dock (hoppas det gick bra).

Så jag satt hemma och gjorde ingenting men det funkade för mig dock så sen kom jag på att skriva ett inlägg.

Så nu vet ni vad som hänt mig de senaste dagarna. Vi hörs nog snart igen. Och en påminnelse till mig själv, jag måste börja gymma igen. ok då hörs vi!

Dagens låt är Crush av Dave Matthews Band

Ciao!

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela