Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Ingen ursäkt...

Publicerad 2010-10-12 19:06:04 i Allmänt

Sorry att jag inte bloggat men har bara svårt att orka/hinna med det. I alla fall så har jag börjat med att jag har börjat min APU på Playgroundsquad. Det är faktiskt ganska intressant men jäkligt svårt dock. Det kommer nog att ta sin tid innan jag kan med det. Men folket är schysta och hjälper mig om jag behöver hjälp. Eller när vi alla behöver hjälp för jag tror att vi alla har ganska svårt att fatta något.

 

I övrigt så kanske jag ska skriva min lista som jag tjatat om så länge men den kommer till helgen. Har nästan alla 10 saker redo så jag ska bara skriva ner dem.

 

I övrigt kan ni få mina tio önskade artister till Peace and Love:

 

1. Cannibal Corpse

2. Mastodon

3. Motörhead

4. Avenged Sevenfold

5. Slayer

6. Testament

7. Rush

8. Megadeth

9. Iggy & The Stooges

10. Sting

 

Sen den enda jag skulle vilja se på Forumet igen är Henry Rollins som jag missade tidigare, en av de mest legandariska hardcore-punk sångarna. Han är riktigt cool tycker jag själv. Eller jag gillar hardcore överhuvudtaget. De spelade musik för att framföra ett budskap, ofta var deras budskap riktigt sanna. De gjorde låtar utan en massa trams, rakt på och slut efter knappt en minut (kan också vara för att många av dem inte hade kunskapen att spela sina instrument också) Hardcore har sedan utvecklats till olika genrer som thrash metal (blandningen av hardcore punkens fart och metal ljudet) och en annan favorit crossover thrash som blandar in lite idéer från thrash metal också. Dessutom startade de som man idag kallar Straight Edge rörelsen och Youth Crew's. De startade det man idag kallar Running Circle, säkerligen Moshpiten också och Sick of it All har sagts uppfunnit Wall of Death.

 

Mina favorit hardcore band är bland annat:

 

Minor Threat

Sick of it All

Slapshot

The Exploited

Agnostic Front

Suicidal Tendencies

Agent Orange

Dead Kennedys

Pennywise

Bad Brains

 

Men mitt absoluta favorit hardcore-punk band är ett New York band som heter Underdog, de hade med en låt i GTA IV som heter Back to Back och det måste faktiskt vara en av de bästa låtar jag någonsin hört. Deras skiva The Vanishing point är fantastisk och jag önskade att jag hade den på LP men men. Skivan innehåller riktigt härlig New York hardcore men även lite inslag av Reggae (vem trodde att man kunde mixa det) och det blir aldrig tråkigt att lyssna på deras låtar.

 

Så nu vet ni en sak på min lista. Jag är svag för hardcore-punk. Vem kunde ana?

Aja kan länka någon låt någon gång men de flesta av dessa band finns på Spotify så det är bara att börja lyssna.

 

Vi hörs till helgen hoppas jag, ciao!

Kommentarer

Postat av: susanna

Publicerad 2010-10-13 18:34:13

jag vet en till sak du är svag för.

arnold!

Postat av: Mattias Leidevall

Publicerad 2010-10-15 15:58:57

Såg faktiskt Commando igår, den var helt ok och inte så jättedålig alls. Arnold lyfte verkligen filmen. ;)

Postat av: susanna

Publicerad 2010-10-16 14:28:36

inte okej mattias!

men du nämnde snatch, den är ju bra iallafall.

ingen arnold där inte (Y)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela