Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Pro-Mode

Publicerad 2010-10-23 16:04:59 i Allmänt

Tjena en vecka till har passerat och snart är det höstlov (för oss som inte jobbar då).

I övrigt så skymtar Rock Band 3 runt hörnet och snart är det dags igen att få lita på plastintrument och med nyheten att spela Keyboard! Den stora nyheten är dock pro-mode läget för alla instrument (inte sången då för kan du sätta låtar 100% på expert kan du sjunga) där man ska få lära sig spela låtarna på riktigt. Man börjar med lite enklare varianter för att sedan spela låten exakt som den går. Vad tycker jag om detta?

God idé, bra utförande med att ha en gitarr med knappar som funkar som MIDI om man vill och en riktigt gitarr som kommer att funka att spela på på riktigt. Men jag är tveksam till notsystemet...men självklart så måste det vara lite svårt för att det ska vara kul men för mig känns det som att jag hellre plockar upp min gitarr hemma och försöker lära mig en låt.

Detta betyder dock inte att det är dåligt att ha med Pro mode, tvärtom så tror jag många kommer att uppskatta det. Men själv sitter jag hellre ner och spelar på en riktig gitarr eller bas, dock kommer jag nog att försöka lära mig pro-mode på keyboard.

Men jag skulle vilja se en video hur mycket skillnad det blir på Pro-Mode på trummor och kanske få se hur det nya trummsetet ser ut (om det ens kommer hit) för då kanske man ska ta tillfället i akt och investera i ett riktigt digitalt trummset. Eller Ion Drumrocker setet som jag då kan uppgradera till ett riktigt om jag så vill.

Och en sista fundering, varför har de inte med en bas med rätt antal strängar och knappar? Visst ska man kunna spela pro-mode bas med gitarren, men kom igen? Det skulle vara mycket bättre om man fick med en bas också.

Annars så verkar det som att det kommer bli bra med en grym låtlista och keyboard att spela också! Men nu ska jag ner och laga mat så vi höres senare!

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela