Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Orientering, Pengar och Cliff

Publicerad 2010-09-27 18:17:44 i Allmänt

Ledsen att det bloggats så lite som det gjort men nu ska jag nog börja mer seriöst igen, tror jag i alla fall. Orienterade på idrotten idag. Det gick riktigt bra. Vi fick ihop 37 poäng och vi sprang inte (känn på den Gina!) Tror att det luktar MVG på den delen om jag har tur.

I övrigt så har jag fått sista delen av löningen idag och det är ju faktiskt riktigt nice tycker jag. Så nu kan jag äntligen börja planera upp mer vad jag ska köpa för något och så men det blir nog en kontrabas om inte något annat kommer ivägen.

Sedan är detta en liten sorglig dag också för idag så dog för 24 år sen Metallicas första basist, Cliff Burton i en bussolycka. Han dog i Ljungby Kommun under tiden bandet var på turné i Sverige (Vilket gjorde att Metallica inte besökte Sverige förrän 2003 igen) Många kanske inte vet det men en av mina största idoler på bas är Cliff Burton. Visst han kanske inte var denna suveräna mästare som han målades ut som efter sin död. Men inget kan ta ifrån honom att han var en riktigt grym basist. Synd nog så har han alltid varit riktigt lågt ner i mixen på många låtar. Men detta ändrades när Guitar Hero: Metallica släpptes. Plötsligt fanns flera av låtarna där Cliff spelade bas på med och det gick hur lätt som helst att höja volymen på basen. Så nu ligger det en massa olika mixar med de gamla låtarna upp på youtube.

Så jag tänkta till han hans ära länka ett par av hans bästa.

Första är hans bassolo kallat (Anesthesia) Pulling Teeth. Spelas på en distad bas och är ett grymt snyggt bassolo.

Andra är instumental låten Orion där Burton dra igång låten med ett coolt intro (ja det är en bas) och sedan lägger ett snyggt solo efter en grym brygga med ett av hans signatur riff. (Solot börjar vid 6.37 ungefär) 

Sedan är det en personlig favorit. Disposable Heroes. En låt med både gripande text snyggt gitarrspel och en Cliff Burton med extremt snabba fingrar.

R.I.P. Cliff Burton.

Valet

Publicerad 2010-09-19 14:38:04 i Allmänt

Har inte skrivit på VÄLDIGT länge så nu kommer ett inlägg igen. Var med Jimmy och Linus igår, snackade om gamla minnen, spelade Rock Band 2, Halo:Reach och såg på valdebatten. Sedan gick vi till Jimmy och kollade på hans nya Telecaster. Sedan såg vi på Parlamentets valdebatt riktigt rolig faktiskt och underhållande. Sedan så gick jag hem. Träffade några klasskompisar utanför min grannes hus. Snackade lite med dem sen gick jag in. Spelade bas till klockan var två på natten sedan tror jag att jag gick och la mig nånstans runt två om jag har rätt.

Idag ska jag inte göra mycket. Ska ut och springa och sen typ ta det jävligt lugnt bara. Vad mer ska man säga?

Ciao!

Grafiskt

Publicerad 2010-09-14 12:47:19 i Allmänt

Hinner inte skriva så mycket just nu men kan slänga iväg ett snabbt inlägg. Är klar med den grafiska uppgiften nu och det som återstår är lite korrektur läsning. Jag är faktiskt riktigt nöjd med det jag gjort och hoppas att min lärare är med. Aja hinne inte med nå mer nu måste jobba vidare. Ciao!

Sorry igen!

Publicerad 2010-09-05 20:37:25 i Allmänt

Ledsen att jag inte skrivit något men har varit så sjukt trött den här veckan så det är inte förrän nu jag börjar komma tillbaka i normala mönster igen. =)

Hursomhelst så köpte jag en riktigt snygg tröja idag på Lager 70 Borlänge (som jag gillar tillskillnad från många andra) och sen har jag kört lite bil och gjort en massa meningslös skit bara. Och hälsat på Farmor och Farfar vilket alltid är lika kul.

Just nu så lyssnas det på Art Blakey och snart kommer det lite Duke Ellington också. Ser ut att bli en Jazz-söndag. Det kan behövas om jag ska göra den läxa jag ska göra. Så nu kanske man ska dra iväg och göra den så att man blir klar.

Dagens låt är dock A Little Piece of Heaven med Avenged Sevenfold som jag kanske ska se i November. Hoppas jag får tag i biljett.

Vi hörs ciao!

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela