Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Gypsy Jazz

Publicerad 2011-08-08 23:28:30 i Allmänt

Sitter här och lyssnar på kvällen och lyssnar på en massa gammal jazz, vem kunde tro det? Men faktiskt älskar jag verkligen zazz och tycker det är stil av musik som många av oss här i Sverige har till stor del förbisett. Det lyssnas både på den fantastiske trumpetaren och jazz sångaren Chet Baker, jäklar vilken röst han har! Så fantistiskt bra och skön att lyssna på. Här kommer ett prakt exempel på hans trumpetspel och sjungande:

Let's Get Lost


Har även lyssnat på världens helt klart bästa gitarrist Django Reinhardt. För utan Django hade vi inte haft alla de duktiga gitarrister vi har idag, hans spelsätt är helt unikt och helt jävla fantastiskt! Och tänk då på att han bara hade två fingrar på sin vänstra hand! Det finns folk som har har alla sina fingrar i behåll och ändå har svårt att spela de sakerna han spelar.
Så här kommer ett perfekt exempel på hans spelsätt:

Belleville


Sen har jag även lyssnat på en annan fantastisk sångare från moderna tider, Chris Cornell. Mannen med en räckvidd på väldigt mycket har nämligen gjort ett helt fantastiskt cover på Michael Jackson's låt Billie Jean där han verkligen utnyttjar sin fantastiska röst förmåga, och med sådan känsla han gör det!
Så här har ni också Chris Cornell's cover på Billie Jean från en spelning i Stockholm:

Billie Jean live på O Baren, Stockholm

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela