Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Jazz and that thing we call Blues

Publicerad 2011-08-17 20:24:46 i Allmänt

Sitter och lyssnar på...Amy Winehouse, lite konstigt tycker ni kanske men hon är bra! Härlig känsla för R&B. Sen tycker jag väl kanske att Rehab är en ganska ironisk låt med tanke på hur hon levde och senare dog. Men men, det spelar väl inget jag bryr mig så mycket om direkt.

På tal om något helt annat, i spel så har så kallad free roaming del (som GTA) är det ofta viktigt att ha en sundtrack som passar in i tiden, ett bra exempel är GTA: Vice City som utspelade sig i en stad väldigt liknande Miami på 80-talet med alla klitchsiga Maiami Vice kostymer och sporbilar. Soundtracket bestod av typisk 80-tals musik och det var inget man direkt kunde klaga. I GTA IV utspelandes i modern tid behövdes istället ett mer varierande soundtrack. Där fanns allt från Jazz till Hardcore Punk och Hip-Hop.

Men tänk om man skulle gå ännu längre tillbaka än 1980? Typ kanske till 1940-talet? Det gjorde man med Mafia II och vilket Soundtrack det hade! Här blandas allt möjligt från hederlig Jazz, R&B, Swing, Smörsång, Big, Band och Blues.
En av de låtarna jag utvecklat en speciell kärlek till är Muddy Waters låt Got My Mojo Working, en riktigt härlig låt som är värd att rekommendera till er alla.

Snart börjar skolan igen och det kanske är dags att fundera vad man ska göra som ett projekt arbete? Har funderat på att skapa lite enkla instruktions grejer till Adobe Premier och After Effects, det kan nog bli lite bättre än vissa andra som ger instruktioner eftersom de ofta får det att verka svårare än vad det är. Sen kommer det ge mig tid att testa olika nya ideér. Det jag behöver är en bärbar inspelare och en videokamera, vilket är lätt att fixa, sen kanske ett stativ också så att man kan filma utan att behöva hjälp om jag måste filma mig själv...ni fattar...

Sådär, nu har jag skrivit av mig lite så vi hörs väl snart igen!

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela