Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Trummisar

Publicerad 2011-02-07 22:07:25 i Allmänt

Här kommer en lista över de olika trummisar som är mina personliga favoriter, notera att jag nu bara inkluderar trummisar ifrån olika band och inte trummisar som är solo spelande om ni fattar vad jag menar.

Mest tekniske:
Det är inte direkt förvånande att jag väljer Neil Peart som den mest tekniska, för är man Professor i trummor så är man fan jäkligt bra. Hans trumsolon och takter är alltid lika imponerande och det finns fan inget man kan klaga på karln. Neil piskar allt och alla, så är det bara, att han skriver grymma texter gör det inte sämre. Neil's solo hansbästa låt måste nog vara Limelight och Armor and Sword (där han står för ett satans grymt intro!)

Min personliga favorit:
Stuart Copeland är min personliga favorit, detta eftersom han har en teknik en känsla och ett sätt att spela som saknar ord enligt mig, det är mycket hans trumspel som håller upp många av The Police låtar som Walking on the Moon till exempel. Truth Hits Everybody är Copeland i sitt esse.

Mest stela:
Hur teknisk man än kan vara så finns det många trummisar som ändå är extremt stela isitt sätt att spela, en av dessa är Mike Portnoy. För hur tekniskt skicklig han än är så kan jag inteförbigå hur han spelar utan någon känsla alls tycker jag, han känns speciellt stel i Panic Attack. Dock har han ett hyfsat groove i Pull Me Under.

Bästa Jazz trummisen:
Buddy Rich, enough said. Här i duell mot Animal

Mest groove:
Mitch Mitchell, Jimi Hendrix trummis är också en av mina personliga favoriter som verkligen har ett groove utan dess like med en hel del sköna takter. Han är väldigt minimalistisk på vissa låtar till en början men hela tiden njuter jag av hans sätt att spela och det är det som gör han så viktig. Mitchell har en del riktigt bra låtar men en personlig favorit är Crosstown Traffic

Mest viktiga:
Keith Moon och John Bonham är nog de två absolut viktigaste trummisarna i modern tid. Utan dem hade vi inte haft så många bra och duktiga trummisar. Det finns inget som kan toppa dessa två herrar och alla som säger att de suger kan inget om trummor. Bonham's trumspel visas bäst på Zeppelin låten Moby Dick Keith Moon's bästa måste vara Won't Get Fooled Again, eller den ger en en bra översikt hur han spelar.

Mest Stadiga trummisen:
Phill Rudd ÄR en maskin enligt sina bandmedlemmar och jag har aldrig hört han missa en takt någonsin, hans spelsätt och groove passar även bra in i den musik AC/DC spelar så det finns inget att klaga på egentligen. Phil Rudd i sitt esse

Mest Underskattade: Brian Downey är nog en av de mest underskattade trummisarna i historien. Han har varit det stabila beatet i Thin Lizzy's låtar och jag måste säga att det gör han riktigt jävla bra! Här är ett klassiskt klipp där han piskar trummor till både Cowboy Song och The Boys Are Back In Town

Mest udda takter trummisen:
Tools trummis Danny Carey är mästare på att spela helt psykade takter och beats och hans sätt att trumma påminner mer om ritualistiska trummor eller något. Schism är ett briljant exempel på Tool's avancerade typ av musik och trummor som är riktigt häftiga.

Övriga grymma trummisar:
Brann Dailor i Mastodon är en riktigt grym trummis med ett riktigt härligt groove, lyssna bara på Colony of Birchmen och Oblivion

Dave Grohl är en av de som verkligen slår sina trummor till småbitar! Hans spelstil har varierat beroende på de olika band han spelat med; Nirvana, Foo Fighters (han spelade på deras första plattor när de inte hittat Taylor Hawkins än) och Them Crooked Vultures men han är fortfarande lika hård och såklart så har han ett riktigt härligt groove.

Dave Lombardo har kallats för dubbelbasens mästare och den titeln förtjänar han, ingen piskar dubbelkagge på samma sätt som Dave gör, men det som gör han speciell är såklart att han inte bara konstant maler kagge utan kan även spela en hel del andra beats med. War Ensemble är en av mina personliga favoriter med Dave Lombardo.

Och den sista favoriten är Soundgardens/Pearl Jam's nurvarande trummis, Matt Cameron. Dels är han riktigt duktig trummis men att dessutom spela med två av de fyra stora grunge banden är självklart imponerande det med. Spoonman är hans bästa låt.

Notera att detta är MIN PERSONLIGA åsikt och den behöver inte stämma med vad ni tycker.

Vi hörs senare och nästa lista blir en lista över gitarrister tror jag.

Ciao!

/Leidy

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela