Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

2011

Publicerad 2011-01-02 18:02:35 i Allmänt

Japp, nu är det nytt år igen. Festen ägde i år rum hemma hos Kerstin, gammal klasskompis till mig. Mycket trevligt folk som gjorde det till en riktigt bra kväll.

Gick hem lite efter tolvslaget för att träffa en kompis som var på fest hos min granne (var inte där eftersom jag inte känner alla där lika bra som de som var hos Kerstin) vi pratade lite och hade trevligt. Och eftersom det kan vara hög tid att börja med min topp tio lista med saker ni (kanske) inte vet om mig så kan jag väl göra det nu.

1. Den enda film jag gråtit till är Click med Adam Sandler i huvudrollen. Det slutet alltså...

2. Det första instrument jag någonsin spelade var Valthorn när jag var ca 9 år. Det hjälpte mig faktiskt på traven när jag började spela bas eftersom jag mindes en del av teorin.

3. Var extremt dålig förlorare när jag var liten, kunde dunka nävar i golvet och skrika rätt ut. Är numera en god förlorare och bra vinnare.

4. Är väldigt svag för Jamiacansk Dancehall/Deejays (sänk ljudet! Högt som fan!), lyssnar även på Jazz och en hel del gammal blues, samt även proggressiv death metal, Hardcore Punk, Cannibal Corpse (kanske känner ni igen den från Ace Ventura?) och Tool

5. Kan trots att jag pratar väldigt mycket vara tyst under längre stunder, oftast sker detta när jag är trött, arg eller deppad eller när jag inte har något att säga (logiskt?).

6. Är väldigt svag för komplimanger och blir riktigt glad när någon ger mig en komplimang. JAg vet minst två personer som nästan fått mig att gråta av en komplimang, ni vet  nog vilka ni är ;) (ni killar kan sluta tro att det är ni nu)

7. Är svag för filmmusik och älskar många klassiska teman och symfonier i både film och utanför filmen, två favoriter är Moonlight Sonata och Tocatta and Fugue in D Minor. En favorit filmkompositör är Ennio Morricone. Gillar även John Williams och Hans Zimmer och Danny Elfman

8. Har aldrig idrottat för en klubb på proffs nivå, gillar dock att spela basket, fotboll, skridskor och att lyfta skrot.

9. Är besatt av ljudeffekter och skapande av ljud, jag asner själv att det är en av de viktigaste delarna i en film.

10. Är besatt av specialeffekter i film och gillar att granska dem väldigt noggrant. Tycker att man inte jämnt behöver använda sig av datorn som hjälp men den ska dock användas när det inte går att göra snyggt på annat sätt.

Så där då har ni fått veta lite mer om mig (om det nu är någon som läser) så vi höres väl senare under veckan eller när skolan börjar igen.

Dagens låt är Electric Version av The New Pornographers

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela