Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Läskigt!

Publicerad 2011-01-05 16:04:24 i Allmänt

Här är en del spel som lätt skapar panik och rädsla som jag kan rekommendera till er:

Aliens vs Predator 2 (PC) och Aliens versus Predator (Xbox 360/PS3/PC) (2010): Pipet...det där jävla pipet på rörelse detektorn som varnar en om att Aliens är på väg. Aliens vs Predator kanske inte var någon vidare film, men som spel skrämmer det verkligen skiten ur dig. Trånga korridorer, mörker och en massa blodtröstiga Aliens som vill äta upp en...Och pipet som sedan intensifieras så fort fienden närmar sig gör såklart inte saken bättre. Speciellt inte på det tuffare svårighetsgraderna där man dör av bara några slag och då ammunitionen börjar ta slut. Då sitter man verkligen på helspänn.

Left 4 Dead 2 (PC/Xbox 360): Själva läskighets känslan kanske inte infinner sig (förutom när en witch oväntat dyker upp utan att man sett henne) men paniken när man kör på de tuffare svårighetsgraderna och en tank eller en hord av zombies attackerar är svår att finna någon annanstans. Speciellt när ammunitionen är obefintlig och du tvingas till att använda pistolerna eller ett slagvapen mot en tank...

The Thing (Pc/Xbox/PS2): John Carpenters film var redan såhär lagomt läskig, med smarta drag av paranoia och panik mot en varelse som tog formen av de människor den dödade. Detta leder såklart till att mycket av spelet går ut på samma sak, många av de som man har med i sitt team kan helt plötsligt visa sig inte vara människa längre utan en "Thing" Detta gör att man hela tiden måste hålla koll på om ens polare verkligen fortfarande är ens polare eller inte. Skräckmomenten och monstren man möter är så där lagomt mysiga och tystnaden,den ohärdliga tystnaden och bara ens egna fotsteg som hörs gör det hela lika skrämmande som filmen var ungefär.

Alien Resurrection (Playstation): Visst var det väl ingen super grafik jämfört med andra Playstation spel, och visst var det väl nästan på tok för svårt att spela. Men det gjorde det inte mindre läskigt att som liten snorvalp på kanske 10-11 år att försöka överleva UTAN någon rörelse detektor mot en massa blodtörstiga Aliens. Dessutom att facehuggers hoppade upp och satte sig på skärmen med ett riktigt härligt ljud gjorde det inte bättre. Miljöerna var klassiska trånga korridorer med en massa döda kroppar liggandes i vart och vartannat hörn. Rädslan att bara ta ett eller två steg framåt gjorde att man tillslut inte vågade spela något mer.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth: Vi kan börja med att säga att spelaren saknar HUD, alltså så kan man inte se hur mycket skadad man är eller hur mycket ammo man har kvar i vapnet. Dessutom så är huvudpersonen synsk och helt plötsligt kan man se saker ur någon eller annans ögon. Spelet baserar sig på H. P. Lovecrafts böcker och innehåller många referenser till dem, bland annat risken att förlora sitt förstånd, därför gäller det att inte stirra för mycket på tillexempel döda kroppar och saker som inte kommer från denna jord. Ju längre spelet håller på desto mer uppenbart blir det att man måste offra mycket av sitt förstånd för att ta sig vidare. Detta visualiseras is spelet genom hallucinationer, suddig skärm och en figur som pratar med sig själv på ett väldigt paranoit sätt. Flykten från hotellet under ena banan är en exakt kopia på en av Lovecrafts figurer som flyr genom samma hotell i boken Skuggan Över Innsmouth. Paniken när de galna stadsborna försöker att döda en om man inte stänger dörrar och blockerar igen dörrarna gör att paniken är uppenbar. Att man inte kan springa gör inte saken direkt bättre heller. Flykten undan en Shoggoth under spelet senare del skapar också en hel del panik och därför förblir Call of Cthulhu ett av de läskigaste spel jag någonsin kört. Men det positiva med det var att jag numera är ett dedikerat Lovecraft fan och är otroligt hypad inför inspelningen av hans bok "At the Mountains of Madness" till film, och det är Guillermo del Toro som regiserrar och James Cameron är producent! Det kan inte sluta dåligt det här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela