Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Boom Boom

Publicerad 2011-11-27 19:40:53 i Allmänt

Har varit och spelat in med bandet i Rättvik och det har faktiskt gått riktigt jävla bra, låtarna spelades in fort och effektivt och de vart riktigt bra mixade måste jag säga. Kort sagt kunde det inte varit bättre.

Många som lever inom musik kretsar undrar ofta varför så få tjejer väljer att satsa på en musik karriär. Jag har faktiskt ingen aning, tro mig det finns många riktigt duktiga kvinnliga musiker men på något sätt så glöms de grymma kvinnliga trummisarna bort. Men jag kan här presentera för er Shelia E som måste nog vara något av de grymmaste jag sätt. Bara det att hon blåser av världens trummsolo i högklackat och är 53 år gammal men ser mer ut som att hon precis fyllt 40 säger väl en del eller?

Shelia E på Letterman

/Leidy

APU och Musik

Publicerad 2011-11-23 18:24:13 i Allmänt

Hej kära läsare! (singular eller plural?) Jag har APU nu och därför blir det inte så mycket att skriva på bloggen. Men idag har jag och Oscar varit till djuraffären och fotat lite djur av dess olika slag. Båda två blev helt begeistrade av de söta chinchillorna som de hade, vi fastnade även för en kameleont de hade. Jag fastnade även för en albino pytonorm (som vi fick grymma bilder på) och en kragagam. Frågan kom då, eftersom jag är allergisk mot djur med päls så kanske alternativet att skaffa en reptil av något slag inte var så dumt ändå.

Men problemet då är att jag aldrig skulle kunna få en orm in i huset eftersom pappa är livrädd för ormar. Och jag tvekar på att han hade gått med på en kragagam eller kameleont heller. Men när jag väl flyttar hemifrån kanske det kan vara dags att införskaffa sig någon typ av reptil, men om pappa någonsin ska komma på besök kanske det inte ska vara en orm...

Imorgon åker bandet, om allt går som planerna och spelar in i Rättvik under två dagar. Det kommer nog att gå bara fint. Om vi nu kommer iväg ;) Vi höre senare någon gång!

Ciao!

/Leidy

People of the exaggeration treatment almighty (PETA)

Publicerad 2011-11-17 15:07:42 i Allmänt

Läste nyligen en artikel på Aftonbladet om att PETA, djurrättsorganisationen har anklagat Mario för att uppmuntra folk att bära päls och fortsätta mördandet av tvättbjörnar. Tidigare i veckan anklagade man Battlefield 3 för att man kunde döda råttor och då uppmuntrade till våld. Alltså hallå?

PETA måste vara en av de värsta djurrättsorganisationerna som finns, för tro mig, jag älskar djur och vill att de ska behandlas väl men när man börjar anklaga Mario för att bära päls och Battlefield för att mörda ohyra kan man ju börja undra hur långt det kommer ta innan de vill förbjuda ull som material helt och hållet eftersom det kan skada fåren både fysiskt och psykiskt... det har funnits döda djur i många tidigare spel utan att någon sagt något om det, för då var det tydligen inte viktigt, men nu verkar det som attt PETA börjar anklaga mer och mer spel för våld mot djur eftersom de vet att de inte kan vinna någon mark på någon annat sätt. Jag tror också att de lider av uppmärksamhets-komplex för nu har de inte anklagat något på ett bra tag så det är väl dags igen.

PETA anklagade också Halo:Reach för uppmuntra folk till att skjuta djur, problemet där var väl att Halo utspelar sig likt Star Wars på främmande planeter med djur som faktiskt inte finns! Någon gång måste det ta stopp och när man öppet kritiserar spel för att mörda råttor i slumområden och krigszoner (och som faktiskt ofta bär på pest och andra sjukdomar) så har man tagit djurvänlighet för långt. Det finns en gräns för hur långt man ta djurens rättigheter till, speciellt när dessa djur bara är uppbyggda av polygoner och texturer. För att döda människor som också är djur är dock helt ok enligt dom, vilket bör betyda att jag kan mörda henne utan att någon i PETA skulle direkt bry sig, eller?

Som sagt så har PETA gjort en del bra saker och stoppat plågeri av djur på många sätt, men världen vill inte bli vegetarianer och vi vill kunna spela spel utan att det ska vara fel. Först var det rockmusiken, sen filmen, och nu senast så har spelen fått sig en känga för att de uppmanar till våld. Nu verkar det flesta kritker dock ha gett sig på att spel gör ungdomar våldsamma, för visst några kanske blir det men det finns ofta många fler faktorer inblandade då med.

Så nu är frågan vad kommer PETA att ge sig på nästa gång?

Jagger och Bowie

Publicerad 2011-11-14 21:01:14 i Allmänt

Trots att dessa två herrar har gjort en hel del fantastisk musik själva, Jagger med Stones och Bowie själv och med Queen. Trots detta kan jag fan inte låta bli att skratta ihjäl mig åt hur ful videon till deras samarbetslåt Dancing in the Street är. Den kan nog vara något av det mest löjligaste som gjorts (Jagger och Bowie sa sedan att det tog allt som allt 19 timmar att spela in, mixa, mastra låten och spela in och klippa till en musikvideo). Det är väl bättre att ni ser för er själva vad jag menar, och Bowies utstyrsel i videon är kunglig! Onepiece innan det blev modernt idag liksom. Och en trenchcoat på det...

Dancing in the Street

Slänger även med en The Rolling Stones låt: Sympathy for the Devil

och såklart även David Bowie: Rebel Rebel

/Leidy

Baksmälla

Publicerad 2011-11-06 20:00:40 i Allmänt

Här är ett par enkla knep för att undvika bakfylla dagen efter man varit ute och druckit:

1. Drick ett glas mjölk och ta två valfria värktabletter till det. Mjölken innehåller många vitaminer och mineraler som kroppen förlorar när den bekämpar alkoholens gifter.

2. Laga till mat, antagligen kan du ta smörgåsar eller göra en riktig måltid beroende på hur mycket tid du har och hur mycket mat du orkar. Laga gärna mat som innehåller både protein, fett och kolhydrater. Ät något med mycket vitaminer och mineraler.

3. Drick ett par glas med vatten innan du somnar eftersom kroppen kommer att drabbas av vätskebrist under tiden det mesta av alkoholen går ur kroppen. Många av bakfyllans vanliga symptom som huvudvärk beror på vätskebrist.

Dagen efter BÖR du inte vara bakis men det finns ju undantag ;)


Vi hörs senare och nu ska bloggandet börja mer seriöst igen =)

Ciao!

/Leidy

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela