Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

People of the exaggeration treatment almighty (PETA)

Publicerad 2011-11-17 15:07:42 i Allmänt

Läste nyligen en artikel på Aftonbladet om att PETA, djurrättsorganisationen har anklagat Mario för att uppmuntra folk att bära päls och fortsätta mördandet av tvättbjörnar. Tidigare i veckan anklagade man Battlefield 3 för att man kunde döda råttor och då uppmuntrade till våld. Alltså hallå?

PETA måste vara en av de värsta djurrättsorganisationerna som finns, för tro mig, jag älskar djur och vill att de ska behandlas väl men när man börjar anklaga Mario för att bära päls och Battlefield för att mörda ohyra kan man ju börja undra hur långt det kommer ta innan de vill förbjuda ull som material helt och hållet eftersom det kan skada fåren både fysiskt och psykiskt... det har funnits döda djur i många tidigare spel utan att någon sagt något om det, för då var det tydligen inte viktigt, men nu verkar det som attt PETA börjar anklaga mer och mer spel för våld mot djur eftersom de vet att de inte kan vinna någon mark på någon annat sätt. Jag tror också att de lider av uppmärksamhets-komplex för nu har de inte anklagat något på ett bra tag så det är väl dags igen.

PETA anklagade också Halo:Reach för uppmuntra folk till att skjuta djur, problemet där var väl att Halo utspelar sig likt Star Wars på främmande planeter med djur som faktiskt inte finns! Någon gång måste det ta stopp och när man öppet kritiserar spel för att mörda råttor i slumområden och krigszoner (och som faktiskt ofta bär på pest och andra sjukdomar) så har man tagit djurvänlighet för långt. Det finns en gräns för hur långt man ta djurens rättigheter till, speciellt när dessa djur bara är uppbyggda av polygoner och texturer. För att döda människor som också är djur är dock helt ok enligt dom, vilket bör betyda att jag kan mörda henne utan att någon i PETA skulle direkt bry sig, eller?

Som sagt så har PETA gjort en del bra saker och stoppat plågeri av djur på många sätt, men världen vill inte bli vegetarianer och vi vill kunna spela spel utan att det ska vara fel. Först var det rockmusiken, sen filmen, och nu senast så har spelen fått sig en känga för att de uppmanar till våld. Nu verkar det flesta kritker dock ha gett sig på att spel gör ungdomar våldsamma, för visst några kanske blir det men det finns ofta många fler faktorer inblandade då med.

Så nu är frågan vad kommer PETA att ge sig på nästa gång?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela