Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

What took me so long?

Publicerad 2012-04-13 00:20:47 i Allmänt

Tänkte väl snabbt skriva något såhär på kvällen innan jag ska sova inför jobbet imorgon. En klasskompis till mig skrev ett väldigt intressant inlägg på hennes blogg om den stora skandal som uppstått med skyltdockorna på klädkedjan Gina Tricot. Det visade sig att de använder sig av skyltdockor som är så smala så att dockan ser ut att lida av anorexi. Hon blev då orolig för vart världen var påväg med dessa konstiga ideal på kvinnor.

Och då slog det mig, vart fan är männens ideal påväg? En man idag ska enligt alla tv ideal man matats med vara extremt vältranad (se bara på valdfri film med män utan tröjor så förstår ni vad jag menar), han ska också vara otroligt romantiskt och hela tiden göra det som är bäst för kvinnan (nej detta behöver inte vara något negativt så bli inte upprörda!) och han ska vara grym på något. Gärna ska han spela musik eller vara atlet på något sätt. Men han får lika gärna vara en "badboy" som vågar utmana samhället och bryta mot reglerna och normerna, och tillråga på allt ska inte ett hårstrå synas på han förutom på toppen av huvudet (sällan tillåts skägg eller mustasch, men skäggstubb kan vara ok).

Och då undrar jag såklart, vilken man är såhär? Nej just precis, nästan ingen. För alla män kan inte bygga sådana extrema musklet utan att ta till preparat som troligen ger hårväxt i handfaltorna. Andra är inte sådana som personer att de är överromantiska eller badboys. Och vem som helst kan inte spela musik.

Själv försöker jag hålla mig iform genom att träna, jag sjunger och rakar kroppshåret (i mitt fall handlar det dock mer om en hygenisk och personlig komfort fråga än något jag matats med från tv.) Samtidigt så ser jag alla dessa killar som kommer in på gymmet super deffade och med protein shaken i handen. De gör samma sorts övningar och man kan se att deras icke stretchade kompakta muskler tar mycket skada. Man behöver inte försöka bli en bodybuilder för att se vältränad ut. Att äta rätt, och löpträna kombinerat med styrketräning ger dig borde god kondition och en starkare kropp.

Så den stora frågan är om idealen har på båda sidorna gjort det svårare för oss normala människor att få oss att må bra över hur vi ser ut? Är det inte dags att sluta mata folk med dessa ideal? Alla ska få se ut som de vill och må bra av det. Jag är säker på att till och med Keith Richards är nöjd med hur han ser ut, och om han är nöjd. Varför kan vi andra inte vara det?

Hur många känner igen sig i det här idealet?Eller idealet som Gina Tricots docka till höger visar? Åhlens skyltdocka som referens på mer normal kroppsbyggnad

Arnold

Och hur många killar har inte haft Arnold som ideal kroppen så att säga?Allt från mig för nu men nu ska jag försöka blogga mer, även om det kanske bara blir korta inlägg.

Ciao!

/Leidy

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela