Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Batman och skurkar man velat sett!

Publicerad 2012-12-11 01:11:00 i Allmänt

Sitter uppe sent igen då jag inte har föreläsning förrän sent imorgon, dock borde jag egentligen sova men tror inte det kommer ske tyvärr.
 
Sitter och bläddrar igenom olika Batman skurkar och har under en längre tid nu spelat det briljanta spelet Batman  Arkham City. Jag har då upptäckt hur många olika Batman skurkar som skulle kunnat ha varit perfekta i en Batman film speciellt i någon av Nolan's filmer, de hade kanske till och med varit bättre val av skurkar då det inte hade behövt ändrats så mycket.
 
Hush: En av mina absoluta favorit skurkar är Hush. Han är bara ute efter hämnd på Bruce Wayne. Thomas Elliot och Bruce Wayne var som barn vänner men ändå raka motsatser. Medan Bruce älskade sina föräldrar så hatade Thomas sina och när han försökte möra dem så räddade Bruce far Thomas mor undan döden och han fick vänta hela sitt liv för att få tillgång till deras förmögenhet. Därav har han svurit evig hämnd på Bruce Wayne och planerar att krossa han. Han är en briljant plastikkirurg och saknar precis som Batman sina egna superkrafter men har tränat upp sina förmågor till det yttersta. Han använder sina kunskaper för att byta indentitet och har ofta Bandage virat runt huvudet. Hush känns hela tiden som en badass sociopatisk Rorschach om han hade varit en skurk. Han hade också kunnat spelas av valfri skådespelare med en större fysik och skulle verkligen vara en ultimat nemesis till Christian Bales tolkning av Batman, kanske mer än Tom Hardy som Bane?
 
 
Black Mask: Roman Sionis är en maffia boss som efter att ha ärvt sina föräldrars pengar förlorat allt och hans företag räddades av Bruce Wayne, Sionis skapade då en dödskallemask av en bit trä från sin fars kista. Efter en strid brändes dock masken fast på hans huvud och gav han ett om ännu mer skrämmande utseende. Skulle kunna skrivas som en tragisk skurk liknande som Nolan gjorde med Two-Face i The Dark Knight. 
 
Hugo Strange: Den första av Batmans skurkar som upptäckte att Bruce Wayne var Batman. Briljant psykolog och besatt av att själv bli Batman. Kräver en lite äldre karaktärsskådespelare som Anthony Hopkins med mycket visdom men samtidigt skulle kunna förmedla känslan av en mörk, galen och obehaglig karaktär.
 
Deathstroke: Trots att Deadshot är den som kanske är mer känd så är Deathstroke flera gånger tuffare, en av de bästa soldaterna/legoknekt som levt är han en sann motståndare till Batman. Skulle ha kunnat spelas av Jeff Bridges.
 
Prometheus: En exakt motsats till Batman, istället för att han bevittnade sina föräldrar mördas av brottslingar så mördades hans kriminella förlädrar av en polis som sköt ner dem. Då svor han en ed att bekämpa lagens väktare för att hämnas sina föräldrars död. En sann utmaning mot Batman som hade behövt använda all sin skicklighet för att stoppa han.
 
Andra snabbt nämnda val av bra skurkar skulle kunna vara (Firefly, Killer Moth, Calendar Man, Deadshot, The Ventriloquist och The Mad Hatter)
 
Funderar faktiskt starkt på att nästa maskerad gå utklädd till Hush om jag inte får ihop min Rorschach dräkt, men ja vi får vi får se =)
 
Ciao för nu!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela