Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Var är vargen?

Publicerad 2012-11-14 20:36:08 i Allmänt

Det har tydligen varit en närgången varg nere mot Smedjebacken hållet som varit in på skolgårdar och varit farligt nära människor utan att vara ett dugg rädd av sig. Landstinget beslutade då att skyddjakt på denna varg var ok och tidigare idag så hade vargen skjutits. Naturligtvis möts men av typiska kommentarer som att "en varg är inte nog" och "nu hoppas vi att vi kan döda fler" vilket gör mig frustrerad på hur korkade människor är.
 
Att ha skyddsjakt på varg när den blir för närgången och våldsam är något jag faktiskt håller med om. Är djuret en risk för människor eller boskap ska den skjutas. Dock fattar jag inte alla dessa människor som är rädd för att vargen ska mörda deras. Hade jag hund och var ute i skogen hade jag varit mer rädd för björnen då den dödat mig med på köpet liksom. Och vad jag fattar så är Sveriges björnstam lika om inte större än vår vargstam, men jag låter det vara osagt.
 
 
 
 
Så vad tycker ni? Är det ok att jaga varg för att skydda sig själv? Är hela vargfrågan idiotisk och har den gått överstyr? Är människor korkade?
 
Hörs snart igen med fler av mina tankar. Här kommer en låt till inlägget:
 
Var är vargen?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela