Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Vart är världen påväg?

Publicerad 2013-04-16 16:04:25 i Allmänt

Ingen kan väl ha missat 'att det skett ett terrorattentat i Boston under det stora maratonlopp som äger rum i staden varje år? Två bomber exploderade utan förvarning mitt i loppet, tre personer har dött och 100-talet är skadade. Många allvarligt. Sen finns det de personer som argumenterar med att hade samma sak skett i Syrien/Palestina hade ingen skrivit om det. Och visst fattar jag. år media idag är ganska snedvriden på många sätt.
 
Jag älskar dock hyckleriet att det spelar roll vart människor dör för att tidningar ska skriva om det. Allt vi intresserar oss av idag känns det som är våld. Vart man än gör eller upplever finns det mer och mer en stor prägel av våld.
 
Jag tror om jag ska vara ärlig att Anarkismen och Nihilismen är våra sanna jag men vi är för kloka anser vi för att följa våldets väg. Konstigt agrument egentligen, jag menar om vi är så kloka, varför ska vi då alltid trycka på den där länken på hemsidan som visar avrättningar och folk som dör på riktigt? Eller för den delen slåss på fyllan tills folk blir blodiga bara för att killen stirrade på fel sätt på en. Eller misshandla både verbalt och fysiskt personer för att de håller på ett annat sportlag eller har en annan läggning, religion eller något liknande? Vi visar våra sanna jag i sådana stunder tror jag. Därför har vi bildat ett system där lagar och personer med "makt" håller oss nedtryckta på ett bra sätt så att vår sanna väldigt våldsamma natur inte kommer fram. Vi vill hellre tragiskt nog se eller läsa om våld på avstånd som inte drabbar oss själva (Lyssna/Läs texten till Tool's låt Vicarious).
 
Visst vore det bättre att massmedia fördelade lika mellan våldet. Men spelar det någon roll? Ska  vi verkligen behöva läsa om all misär som sker i världen? Vi är redan så bortkopplade från verkligheten som vi är så varför försöka få oss att inse världens sanna jag? Kanske vi mår bäst av att bara blunda för allt,
 
Jag hyser dock hopp för männkligheten ändå. Vi kan nog överleva som ras, hoppas jag...men den här senaste tiden sen 11:e September kommer nog inte ses tillbaka på ett jättepositivt sätt om några år...ekonomiska kriser, krig, massa lidande oskyldiga civila, svält, klimatförändringar och död överallt.
 
Sådär nu har jag skrivit av mig lite. Hörs snart igen!
 
Ciao!
 
 
"You know, mankind's been trying to kill each other off since the beginning of time; now, we finally have the power to finish the job"
 
The Comedian i Watchmen är en av de figurer som på många sätt har en intressant inställning till världen och människan i största allmänhet.
 

OJDÅ!!!

Publicerad 2013-04-09 22:57:03 i Allmänt

Finns ingen ursäkt för att jag inte bloggat på så länge! Det finns verkligen ingen ursäkt. Medan jag funderar på vad jag ska skriva här så tipsar jag er att besöka min SoundCloud! Fyllde med bra musik (inspelad och mixad av mig!). Så in och lyssna! Ni kommer nog gilla det!

Min SoundCloud användare

 

Hörs snart igen! Nu är det dags att kötta vidare!

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela