Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Django Unchained

Publicerad 2013-02-02 18:20:00 i Allmänt

Såg Django Unchained igår, och trots min konstanta besatthet av att för det mesta berömma eller kritisera ljudet i en film så ignorerade jag det den här gången till viss del och såg filmen för vad den var; en modernt episk spagettiwestern mästerverk!
 
Django Unchained har den klassiska Tarantino touchen (mycket våld, blod och en del långsamma passager) och han lyckas mycket väl blanda in sin egna touch med att ge oss känslan av en gammal hämndsaga som i en klassisk italiensk western film som tillexempel Leone's filmer (vilka är några av Tarantinos favoritfilmer).
 
Jamie Foxx gör tolkningen som Django riktigt bra, Christoph Waltz är riktigt bra i sin roll och Leonardo DiCaprio storspelar som en charmerande men grym & brutal plantageägare i vilda västern. Samuel L. Jackson gör också en briljant roll som påminner mycket om hans tolkning av Jules i Pulp Fiction (eller de svär lika mycket och är rappa i käften). Tarantino är som vanligt med och på ett hederligt sätt i hans senaste filmer där han skådespelat i också så avlider han på ett spektakulärt sätt igen.
 
Ljudet är bra om än lite konstigt klippt när det kommer till musiken och vissa delar av filmklippningen kan frågas om den är nödvändig. I övrigt fungerar ljudet bra och det håller en bra och hög kvalité. Humorn är ofta kanske inte direkt rakt på sak men tillexempel scenen med en tidig pre-civil war Ku Klux Klan som beter sig som ett gäng inavlade bönder blir hysteriskt kul när de klagar på att de inte kan se ett skit i huvorna.
 
Det har varit mycket kontrovers om temat runt slaveri men samtidigt slängs det mycket kängor mot de vita i filmen med. Men så utspelar sig filmen också under tiden när slaveriet i Amerika var som högst, dessutom i södern som ville försvara rätten att ha slavar några år senare vilket ledde till ett inbördeskrig.
 
Överlag en film helt klart värd att se, dessutom innehåller den min personliga favorit när det kommer till ljudklichéer; Wilhelm skriket. Vilket alla western filmer borde göra i min mening. Så gå nu och se filmen! Gillar ni Tarantinos tidigare filmer kommer ni inte bli besvikna (Det är närmare Inglorious Basterds än Kill Bill om vi ska säga så).
 
 
 
Riktigt bra film! Stick nu och se den vetja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela