Mattias Leidevall

Hej och välkomna till Mattias "Leidy" Leidevalls blogg! Här kommer jag skriva mycket om en massa olika ämnen som berör mitt liv i allmänhet, min tid på högskolan, musik, filosofiska tankar och mina intressen. Jag försöker uppdatera så mycket det går och förhoppningsvis är inte alla inlägg likadana.

Mixin' N' Trixin'

Publicerad 2013-02-20 22:15:00 i Allmänt

Hej igen! Var ett tag sedan ja jag vet. Men nu ska jag väl skriva lite igen. Har slitet med både gruppmixningar och eget projekt med inspelning och mixning vilket faktiskt har gått överraskande bra ändå faktiskt! Viss finns det en del missar i båda mixarna men själva inseplningen gick bra då jag hade en del hjälp.
 
Det är lätt att göra missar när man mixar har jag märkt. Speciellt då när de högtalare man mixar med är ett par gigantiska medan de man själv använder i hemmet, bilen och hörlurarna man har till telefonen är inte alls av samma kvalité. Dessutom färgar även olika högtalare ljudet på olika sätt. Vissa har mer bas och andra har det inte. Man ska egentligen prova testmixar på olika högtalarsystem innan man faktiskt är helt klar med mixen. Men sådant har man ju inte jämnt tid med som i min utbildning. Men man lär ju sig av sina misstag.
 
Spelade in Marcus som är min gamle bandkamreat med en låt som vi spelat tillsammans tidigare, vilket gör det lite knepigare då jag kanske vill ha det på ett visst sätt men ändå måste använda mig av olika referenser ändå. Så jag tog två låtar som stämde ganska bra överrens och resultat blev faktiskt riktigt bra trots att det fanns en hel del problem med att balansera saker och visa missar när jag automatiserade.
 
Nu har jag skrivet av mig lite av det jag gjort den senaste veckan och nu den här veckan så kopplar jag bara av och försöker läsa lite i böckerna när det går. Så vi hörs väl snart igen!
 
 
 
En ny favorit, eller kanske inte. Ett Yamaha Dm2000 som faktiskt fungerar bättre än vad man tror! Digitalt och har mycket saker redan inbyggt i sig som fungerar väl. Det är nog inte lika bra som SSL AWS 900 bordet vi har men det slår definitivt vissa av de andra mixerborden vi använt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Leidy

Jag har bott i Borlänge hela mitt liv, men planerar att flytta långt bort efter jag läst klart Högskolan. Läser Ljud och Musikproduktion på Högskolan Dalarna. Spelar bas och spelade tidigare i Mind Pollution. Spelar även trummor. Ljud, Spel och Film besatt. Funderar på att bli Foley artist eller radioprogramledare efter utbildningen är klar. Gillar också träning, speciellt styrka och löpning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela